BYD Seal: Το τέταρτο στοιχείο

Η BYD συστήνει από το γαλλικό “floor” το επόμενο, τέταρτο κατά σειρά μοντέλο που θα συμπεριληφθεί στην ευρωπαϊκή γκάμα της

BYD Seal: Το τέταρτο στοιχείο

Η BYD συστήνει από το γαλλικό “floor” το επόμενο, τέταρτο κατά σειρά μοντέλο που θα συμπεριληφθεί στην ευρωπαϊκή γκάμα της

Η κινεζική Βuild your dreams ή εν συντομία BYD έχει ανακοινώσει ήδη φιλόδοξα σχέδια για την είσοδό της στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τα «πολιτικά» αυτοκίνητα, έχοντας μάλιστα αποσπάσει προσφάτως και την κορυφαία διάκριση ασφάλειας από το EuroNCAP για το Atto 3, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover των 4,45 μέτρων που θα αναλάβει το βάρος των συστάσεων της κινεζικής φίρμας, καταλαμβάνοντας θέση σε μια ιδιαιτέρως δυναμική κατηγορία.

Η BYD επανέρχεται στη διεθνή γαλλική έκθεση αυτοκινήτου, παρουσιάζοντας ένα από τα επόμενα μοντέλα που θα επανδρώσουν την ευρωπαϊκή γκάμα της καθώς, αν και δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις περί αυτού, σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είχε κανένα λόγο να το παρουσιάσει στο Παρίσι.

Ο λόγος για το BYD Seal ένα νέο τετράθυρο μοντέλο της κινεζικής φίρμας το οποίο μόλις ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην αχανή ασιατική χώρα με αρχική τιμή λίγο πάνω από τα 30.000 ευρώ.

Το Seal αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Ocean X που η BYD είχε παρουσιάσει το 2021 και υιοθετεί την μορφή ενός σπορ προδιαγραφών τετράθυρου μοντέλου που ισορροπεί ανάμεσα σε sedan και τετράθυρο coupe, υιοθετώντας μια αντίστοιχη χάραξη οροφής η οποία απολήγει σε ένα δυναμικά σχεδιασμένο πίσω τμήμα με ενιαία φωτιστικά σώματα και ένα επιθετικό αεροδυναμικό διαχύτη.

Με διαστάσεις 4,8 μ. μήκους, 1,875 μ. πλάτους, ύψους 1,46 μ. και μεταξόνιο 2,92 μ. το Seal τοποθετείται από πλευράς μεγέθους κάπου ανάμεσα στα Tesla Model 3 και Hyundai Ioniq 6 από τα οποία προφανώς στοχεύει να διεκδικήσει μερίδιο.

Αφετηρία αποτελεί η αρχιτεκτονική Platform 3.0 η οποία έχει την ιδιαιτερότητα να αξιοποιεί την μπαταρία ως δομικό στοιχείο του πλαισίου, προς όφελος της στρεπτικής ακαμψίας και κατ΄επέκταση της οδικής συμπεριφοράς.

Σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα των συστοιχιών, το Seal θα είναι διαθέσιμο με δύο επιλογές μπαταριών 61,4 kWh ή 82,5 kWh και διάταξη με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ προσφέροντας ισχύ 204 και 530 ίππων, αντίστοιχα με την ισχυρότερη έκδοση να είναι και τετρακίνητη.

Η διαδικασία φόρτισης μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ταχυφορτιστή DC με τάση 150 kW ενώ η προσφερόμενη αυτονομία διαμορφώνεται σε 550 χλμ. ή 700 χλμ. για την έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία.

Εκτός από το Seal και το crossover Atto 3, η BYD έχει επίσης ανακοινώσει για την ευρωπαϊκή αγορά το Tang, ένα επταθέσιο επιβλητικό SUV και ένα μεγαλύτερο sedan ονόματι Han.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!