Με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες η Peugeot στο Παρίσι

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022 θα βρεθούν τα νέα Peugeot 408 Fastback και E-208

Peugeot 408

Με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες η Peugeot στο Παρίσι

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022 θα βρεθούν τα νέα Peugeot 408 Fastback και E-208

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022 εφέτος η Peugeot παρουσιάζει σε παγκόσμια «πρώτη» δύο νέα μοντέλα. Το τολμηρό σχεδιαστικά 408 Fastback και το ηλεκτρικό E-208. Σε ένα μεγάλο περίπτερο 900 μ2 η γαλλική εταιρεία θα εκθέσει επιπλέον το υβριδικό Peugeot 9X8, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου, καθώς και το υβριδικό Peugeot 508 PSE, με 360 ίππους.

Επιπλέον, σε ένα ξεχωριστό χώρο θα παρουσιαστούν οι νέες τεχνολογίες κυψελών καυσίμου υδρογόνου, όπου το Peugeot E-Expert Hydrogen θα πρωταγωνιστεί και μάλιστα θα είναι διαθέσιμο για δοκιμαστική οδήγηση από τους επισκέπτες.

Η παρουσίαση του νέου Peugeot 408 Fastback θα γίνει με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, μέσα σε μια διάφανη και περιστρεφόμενη «σφαίρα» ύψους έξι μέτρων. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δούνε από όλες τις γωνίες το νέο, τολμηρό μικρομεσαίο γαλλικό μοντέλο.

Πέρα από την τολμηρή σχεδίαση, το νέο 408 Fastback θα εστιάζει στην αποδοτικότητα, αξιοποιώντας την τεχνολογία της γαλλικής φίρμας. Θα εφοδιάζεται με δύο επαναφορτιζόμενες εκδόσεις υβριδικών κινητήρων με απόδοση 180 και 225 ίππων, εστιάζοντας παράλληλα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στην οδηγική απόλαυση.

Τα πλάνα της Peugeot περιλαμβάνουν τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της με ταχείς ρυθμούς. Ο μεγάλος στόχος είναι μέχρι το 2030 το 100% των μοντέλων που θα πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Ήδη από το 2023, όλα τα αυτοκίνητα θα είναι εξηλεκτρισμένα, δηλαδή θα έχουν αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα ή θα κινούνται με μπαταρίες που θα τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ή υβριδικά σύνολα.

Έτσι, μέσα στο 2023 θα δούμε υβριδικές εκδόσεις των 3008 και 5008, με απόδοση 136 ίππων και μειωμένη κατανάλωση κατά 15%. Επίσης, εκτός από το Peugeot E-308 σε εκδόσεις hatchback και station wagon, θα είναι διαθέσιμη και μια νέα έκδοση του E-208, το οποίο ήδη κυριαρχεί σε επίπεδο πωλήσεων.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία του E-308, με έναν νέο ηλεκτροκινητήρα 115 kW (156 ίππων) που μεταφράζεται σε αύξηση της ισχύος κατά 15% και μια μπαταρία νέας γενιάς, σε συνδυασμό με μια σειρά μέτρων που, από το 2021, έχουν βελτιώσει σημαντικά την ενεργειακή του απόδοση, η αυτονομία του νέου Peugeot E-208 μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 400 χιλιόμετρα.

Το Peugeot 9X8 αποτελεί ένα εργαστήριο για την εξέλιξη των μελλοντικών μοντέλων. Το 9X8 Hybrid Hypercar είναι ένα από τα πιο ελκυστικά εκθέματα του περιπτέρου της γαλλικής φίρμας, το καινοτόμο αυτοκίνητο που συμμετέχει στην κατηγορία Le Mans Hypercar του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) από τον Ιούλιο.

Το 2023, η Peugeot και το 9X8 θα βρίσκονται στο μεγάλο γεγονός της 100ης έκδοσης των 24 ωρών του Le Mans. Με την «αιλουροειδή» εμφάνισή του και τον υβριδικό κινητήρα του, V6 twin-turbo με 707 ίππους στο πίσω μέρος και ηλεκτροκινητήρα με 272 ίππους στο εμπρός μέρος, το 9X8 αποτελεί σημείο αναφοράς στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης των μοντέλων μαζικής παραγωγής  της Peugeot.

Μια εξέλιξη που βρήκε εφαρμογή στο Peugeot 508 PSE, το οποίο βρίσκεται επίσης στο περίπτερο στην έκδοση SW. Δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που δημιούργησε το PEUGEOT 9X8, τροφοδοτείται από έναν υβριδικό κινητήρα που συνδυάζει αποδοτικότητα και υψηλές επιδόσεις (360 ίπποι) και είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκίνητη τετρακίνηση για εξαιρετική οδηγική απόλαυση.

Η κυψέλη καυσίμου υδρογόνου, μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων που ταιριάζει απόλυτα στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα, προσφέρεται ήδη στο μεσαίου μεγέθους επαγγελματικό όχημα της Peugeot, το E-Expert Hydrogen. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είναι δυνατόν να ανεφοδιαστεί πλήρως με υδρογόνο σε τρία λεπτά, δίνοντάς μια πλήρως ηλεκτρική αυτονομία αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων, ανεξάρτητα από τον χρόνο που δαπανάται για την επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Τέλος, η Peugeot θα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα μιας ψηφιακής περιήγησης μεταξύ διαφορετικών κόσμων (New, Sport, Electric, Range) ή να ξεναγηθούν στην επίσκεψή τους με έναν εντελώς νέο τρόπο μέσω ενός αποκλειστικού ηχητικού οδηγού που αλλάζει ανάλογα με τις επιλογές τους.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!