Η ειδική έκδοση Ford GT LM Edition τιμά τη νίκη στο Le Mans

H νέα ειδική έκδοση του εμβληματικού σπορ μοντέλου Forg GT LM Edition τιμά τη νικηφόρα κληρονομία της μπλε οβάλ μάρκας στο Le Mans.

Η ειδική έκδοση Ford GT LM Edition τιμά τη νίκη στο Le Mans

H νέα ειδική έκδοση του εμβληματικού σπορ μοντέλου Forg GT LM Edition τιμά τη νικηφόρα κληρονομία της μπλε οβάλ μάρκας στο Le Mans.

Η Ford παρουσίασε τη νέα ειδική έκδοση του Ford GT τρίτης γενιάς, την LM Edition, η οποία τιμά το μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που διακρίθηκε στις 24 Ώρες του Le Mans, κατακτώντας τη νίκη στον εμβληματικό αγώνα το 2016, αλλά και τις τρεις θέσεις του βάθρου, με ένα εκπληκτικό «1-2-3», το 1966.

Ως η τελευταία ειδική έκδοση της τρέχουσας γενιάς του σπορ μοντέλου της Ford, το νέο GT LM Edition τιμά τη νίκη της εταιρείας στις 24 Ώρες του Le Mans το 2016 με οδηγούς τους Sebastien Bourdais, Joey Hand και Dirk Muller. Οι παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, με την παραγωγή να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Εμπνευσμένο από τη χαρακτηριστική περιβολή του αυτοκινήτου που κέρδισε στο Le Mans το 2016, το Ford GT LM Edition στο χρωματισμό Liquid Silver και διατίθεται με κόκκινες ή μπλε σχεδιαστικές λεπτομέρειες, που περιλαμβάνουν εξωτερικά εξαρτήματα από ανθρακονήματα και κάθισμα οδηγού στον αντίστοιχο χρωματισμό. Το Ford GT παραμένει αποκλειστικό, και τα τελευταία 20 αντίτυπα αυτής της ειδικής έκδοσης θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη μοναδικότητα του.

Το πακέτο περιλαμβάνει εμπρός splitter, πλαϊνά μαρσπιέ και κατώφλι θυρών από ανθρακονήματα, καθώς και στις περσίδες του διαμερίσματος του κινητήρα, στους βραχίονες των εξωτερικών καθρεπτών και στον πίσω διαχύτη. Οι ζάντες 20 ιντσών από γυμνό, γυαλιστερό carbon κοσμούνται από μπουλόνια τιτανίου, ενώ πίσω τους φιγουράρουν οι λακαρισμένες σε μαύρο χρώμα δαγκάνες του συστήματος πέδησης της Brembo, που ενισχύουν τον μοντέρνο χαρακτήρα του όλου πακέτου.

Μοναδικές στο Ford GT LM Edition είναι και οι δύο απολήξεις εξατμίσεων από τιτάνιο, που αποτελούν προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης και υιοθετούν στο εσωτερικό τους εφαπτομενικά πτερύγια, προϊδεάζοντας για τις ικανότητες του twin-turbo EcoBoost κινητήρα των 660 ίππων. Πάνω από τις απολήξεις, το σήμα «GT LM» είναι επίσης κατασκευασμένο από τιτάνιο, μέσω 3D εκτύπωσης.

Στο εσωτερικό του Ford GT LM Edition υιοθετούνται μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού όπως καθίσματα από ανθρακονήματα με επένδυση Alcantara, σε συνδυασμό με ασορτί κόκκινο ή μπλε κάθισμα οδηγού και κάθισμα συνοδηγού Ebony με χαρακτηριστική ραφή στο χρώμα του καθίσματος του οδηγού. Το ίδιο χρώμα διαθέτει και το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα.

Τα μέλη της ομάδας της Ford Performance, αφότου εντόπισαν τον αποσυναρμολογημένο και τοποθετημένο στα ράφια της εταιρείας κινητήρα του αγωνιστικού Ford GT του 2016 με το No. 69 που τερμάτισε στην 3η θέση στο Le Mans, προχώρησαν στο λιώσιμο του στροφαλοφόρου άξονα της συγκεκριμένης μονάδας δημιουργώντας, με βάση το υλικό που προέκυψε, ένα ειδικό κράμα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του τρισδιάστατα εκτυπωμένου σήματος που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ταμπλό των 20 αντιτύπων της ειδικής έκδοσης.

Το Ford GT LM Edition αποτελεί μία ακόμα έκδοση που έρχεται να τιμήσει τα ορόσημα του supercar μοντέλου στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων που έχει κατακτήσει στο Le Mans. Συνολικά, η σειρά μοντέλων περιλαμβάνει 10 εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής. Συγκεκριμένα:

  • 2022 – Ford GT Holman Moody Heritage Edition: φόρος τιμής στο σαρωτικό «1-2-3» στο Le Mans του 1966 και στην αγωνιστική ομάδα που συνέβαλε στην εξέλιξη ενός συστήματος πέδησης για το GT40 MK II που αποδείχθηκε ικανό να υποστηρίξει την τελική ταχύτητα των 200+ μιλίων την ώρα του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Κατασκευάστηκαν μόνο 21 αντίτυπα.
  • 2022 – Ford GT Alan Mann Heritage Edition: φόρος τιμής στο Ford GT MK I με το Νο. 16 της ομάδας Alan Man, ενός ελαφριού, πειραματικού πρωτότυπου που συνέβαλε ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το εμφατικό «1-2-3» της Ford στο Le Mans το 1966. Κατασκευάστηκαν μόνο 30 αντίτυπα.
  • 2022 – Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition: φόρος τιμής στις ρίζες του Ford GT και στα πρώτα πέντε πρωτότυπα του Ford GT. Κατασκευάστηκαν μόνο 27 αντίτυπα.
  • 2021 – Ford GT ’66 Daytona Heritage Edition: φόρος τιμής στο αγωνιστικό Ford GT MK II με το No. 98 που χάρισε στη Ford το «1-2-3-5» στην Daytona το 1966 και αποτέλεσε το έναυσμα μιας μαγικής σεζόν για το Ford GT40 MK II. Κατασκευάστηκαν μόνο 50 αντίτυπα.
  • 2020 – Ford GT ’69 Gulf Livery Heritage Edition: φόρος τιμής στο αγωνιστικό Ford GT40 MK I με το No. 6 που κέρδισε στο Le Mans το 1969. Κατασκευάστηκαν μόνο 50 αντίτυπα.
  • 2019 – Ford GT ’68 Gulf Livery Heritage Edition: φόρος τιμής στο αγωνιστικό Ford GT40 MK I με το No. 9 που κέρδισε στο Le Mans το 1968. Κατασκευάστηκαν μόνο 50 αντίτυπα.
  • 2018 – Ford GT ’67 Heritage Edition: φόρος τιμής στο Ford GT40 MK IV με το No. 1 που κέρδισε στο Le Mans το 1967. Κατασκευάστηκαν μόνο 39 αντίτυπα.
  • 2017 – Ford GT ’66 Heritage Edition: φόρος τιμής στο Ford GT40 MK II με το No. 2 που κέρδισε στο Le Mans το 1966, Κατασκευάστηκαν μόνο 27 αντίτυπα.
  • 2006 – Ford GT Gulf Livery Heritage Edition: φόρος τιμής στους διαδοχικούς τίτλους του GT40 στο Le Mans το 1968 και το 1969. Κατασκευάστηκαν μόνο 343 αντίτυπα.

Πέραν από αυτά, το Ford GT Mk II, μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του Ford GT για χρήση αποκλειστικά σε πίστα, που εξελίχθηκε από κοινού από την Ford Performance και τη Multimatic. Η παραγωγή 45 συνολικά οχημάτων ολοκληρώνεται και αυτή στο τέλος του έτους.

Ford GT LM Edition 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!