Ελληνικές συμμετοχές στην έκθεση InnoTrans

Με τρεις ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διεθνούς Έκθεσης Σιδηροδρόμων και οχημάτων, InnoTrans.

Ελληνικές συμμετοχές στην έκθεση InnoTrans

Με τρεις ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διεθνούς Έκθεσης Σιδηροδρόμων και οχημάτων, InnoTrans.

Στη διεθνή Έκθεση Σιδηροδρομικών Οχημάτων Συγκοινωνιών, Νέων Τεχνολογιών Οχημάτων και Συστημάτων, InnoTrans (20 -23 Σεπτεμβρίου 2022), την οποία στην Ελλάδα και Κύπρο αντιπροσωπεύει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, πήραν μέρος φέτος και εκπροσώπησαν την Ελλάδα, τρείς Ελληνικές εταιρείες.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, μετά από τέσσερα χρόνια, η εμπορική έκθεση πραγματοποιήθηκε και πάλι για 13η φορά στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου, καταγράφοντας παρόμοια υψηλή ζήτηση με τις προηγούμενες διοργανώσεις της. Πολυάριθμοι επισκέπτες, υψηλό επίπεδο διεθνικότητας και πολλές επιχειρηματικές συμφωνίες χαρακτήρισαν και τη φετινή InnoTrans.

Πιο συγκεκριμένα, την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι εταιρείες A.s.e.a. Moumtzis A.G., Amco SA και Eurocert SA, ενώ περίπου 140.000 ενδιαφερόμενοι από περισσότερες από 131 χώρες επισκέφθηκαν τη διοργάνωση, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες 2.834 εκθετών από 56 χώρες.

Η «σύνοδος κορυφής» του κλάδου σιδηροδρόμων και μεταφορών

«Η InnoTrans απέδειξε για άλλη μια φορά εντυπωσιακά ότι είναι η «σύνοδος κορυφής» του κλάδου σιδηροδρόμων και μεταφορών, αποτυπώνοντας το μέλλον της σχετικής αγοράς, με τους εκθέτες να παρουσιάζουν πρώτοι τις τεχνολογίες τους για τη βιώσιμη κινητικότητα. Η έκθεση λειτούργησε ως μια πλατφόρμα διεθνών ανταλλαγών απόψεων και προτάσεων για ένα διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών», τόνισε ο Martin Ecknig, διευθύνων σύμβουλος της Messe Berlin.

Στη φετινή InnoTrans βρέθηκε για πρώτη φορά το 56% των επισκεπτών, με το 57,3% του συνόλου να προέρχεται από το εξωτερικό. Οι εμπορικοί επισκέπτες ενδιαφέρθηκαν κυρίως για την τεχνολογία και την υποδομή των σιδηροδρομικών μεταφορών, την πίστα 3,5 χιλιομέτρων και τον υπαίθριο εκθεσιακό χώρο. Υψηλό ενδιαφέρον συγκέντρωσε και ο νέος εκθεσιακός χώρος Mobility+, μια πλατφόρμα για υπηρεσίες και προϊόντα, που αφορούν στην κινητικότητα συμπληρωματικά προς τις δημόσιες μεταφορές.

Τέλος, σημειώνεται ότι η επόμενη InnoTrans θα πραγματοποιηθεί στις 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2024. Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί για πληροφορίες και για την αίτηση συμμετοχής στην InnoTrans 2024, να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!