Αναβάθμιση αυτονομίας για την Porsche Taycan

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche υποδέχεται μια σειρά βελτιώσεων που αφορά τόσο τους ήδη 75.000 ιδιοκτήτες του μοντέλου όσο και τους μελλοντικούς αγοραστές του.

Αναβάθμιση αυτονομίας για την Porsche Taycan

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche υποδέχεται μια σειρά βελτιώσεων που αφορά τόσο τους ήδη 75.000 ιδιοκτήτες του μοντέλου όσο και τους μελλοντικούς αγοραστές του.

H γερμανική φίρμα ανακοίνωσε μια σειρά αναβαθμίσεων για την Taycan οι οποίες περιλαμβάνουν βελτίωση της αυτονομίας, βελτιστοποίηση της διαδικασίας φόρτισης καθώς και ορισμένες προσθήκες για το σύστημα infotainment.

Να σημειωθεί ότι αν και οι βελτιώσεις δεν θα διατεθούν μέσω over-the-air updates και προϋποθέτουν την επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Porsche, αφορούν τους ήδη 75.000 ιδιοκτήτες της Taycan όσο φυσικά και τους μελλοντικούς αγοραστές του μοντέλου.

«Η αναβάθμιση θα επιτρέψει σε όλους τους ιδιοκτήτες Taycan να επωφεληθούν από τη συνεχή εξέλιξη του μοντέλου. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε πολλαπλές βελτιώσεις στο μοντέλο από το 2019 οπότε και πρωτοεμφανίστηκε και θα συνεχίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος για την Taycan στην Porsche, Kevin Giek συμπληρώνοντας ότι «προστέθηκαν νέες λειτουργίες και βελτιώσεις που αποσκοπούν στην συνολική βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας».

Σε ό,τι αφορά τις βελτιώσεις αυτές καθαυτές, η πρώτη αφορά το κινητήριο σύνολο καθώς, πλέον, με την επιλογή των προγραμμάτων Normal και Range σε συνθήκες coasting, το ηλεκτρικό μοτέρ που τοποθετείται στον μπροστινό άξονα απεμπλέκεται από τη διαδικασία, μειώνοντας τις τριβές αλλά και την ενεργειακή απομύζηση της μπαταρίας με αποτέλεσμα αυξημένη αυτονομία. Σύμφωνα με τις συστάσεις χάρη στη συγκεκριμένη παράμετρο, η συνολική αυτονομία μπορεί να διευρυνθεί έως και κατά 50 χλμ.

Επιπλέον, για την καλύτερη πληροφόρηση του οδηγού, το infotainment εντάσσει πλέον στις ενδείξεις του ένα δυναμικό γράφημα το οποίο αποτυπώνει την ενεργειακή ροή και τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος τετρακίνησης. Επίσης, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση μπορεί να τεθεί σε αυτόματη λειτουργία την οποία πια μπορεί να διατηρήσει ανεξαρτήτως αν ο οδηγός αλλάξει την επιλογή του προγράμματος οδήγησης.

Βελτιωμένη προδιαγράφεται και η διαδικασία φόρτισης καθώς το κύκλωμα φόρτισης της Taycan μπορεί να αξιοποιήσει το μέγιστο δυνατό της σύνδεσής της με ταχυφορτιστή σε ένα ευρύτερο φάσμα θερμοκρασιών, στοιχείο που αν και δεν αλλάζει επί της ουσίας τον χρόνο φόρτισης, καθιστά την διαδικασία πιο αποδοτική.

Στις νέες επιλογές συγκαταλέγεται και η προσθήκη ενός καλωδίου φόρτισης 22 kW η επιλογή του οποίου επιτρέπει την ενεργοποίηση της εφαρμογής Plug and Charge που με τη σειρά της, επιτρέπει την καταβολή του αντιτίμου για την φόρτιση χωρίς να χρειάζεται κάρτα ή κάποια άλλη εφαρμογή.

Από τις βελτιώσεις δεν εξαιρείται το σύστημα infotainment, Porsche Management Communication System (PCM) το οποίο επωφελείται από βελτιστοποιημένα γραφικά, προσθέτει νέες λειτουργίες και υπόσχεται αναβαθμισμένο σύστημα φωνητικών εντολών αλλά και ενσωμάτωση της εφαρμογής Spotify.

Επιπλέον, το σύστημα πλοήγησης μπορεί πλέον να υποδεικνύει τους σταθμούς φόρτισης και το head-up display έχει βελτιωθεί ως προς την αναγραφή των ενδείξεων. Σύμφωνα με τις συστάσεις το σύστημα εντοπισμού θέσεων στάθμευσης Park Assist έχει αυξήσει το βεληνεκές του ενώ οι οδηγοί μπορούν να ζητήσουν σύστημα εισόδου και ανοίγματος της θύρας του πορτ μπαγκάζ χωρίς κλειδί.

Οι παραπάνω βελτιώσεις θα είναι διαθέσιμες, αναλόγως την αγορά, το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ όπως σημειώνει η Porsche, η διαδικασία αναβάθμισης απαιτεί μία ημέρα παραμονής του αυτοκινήτου στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της φίρμας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!