Αναβαθμισμένο Lexus ES με επιπλέον έκδοση F Sport Design

Η Lexus αποφάσισε να παρουσιάσει μία σειρά από βελτιώσεις στο executive sedan ES, καθώς και μία επιπλέον έκδοση F Sport Design.

Αναβαθμισμένο Lexus ES με επιπλέον έκδοση F Sport Design

Η Lexus αποφάσισε να παρουσιάσει μία σειρά από βελτιώσεις στο executive sedan ES, καθώς και μία επιπλέον έκδοση F Sport Design.

Tο executive sedan Lexus ES, με ένα νέο σύστημα πολυμέσων και μια νέα επιλογή έκδοσης με την ονομασία F Sport Design. Το ES, που παρουσιάστηκε το 2018 και ανανεώθηκε το 2021, είναι το πιο δημοφιλές sedan της Lexus.

To νέο σύστημα infotainment που διαθέτει πλέον το Lexus ES είναι σχεδιασμένο για να βελτιώσει την πρόσβαση σε πληροφορίες, επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι επίσης ταχύτερο από το σύστημα που αντικαθιστά, με πιο διαισθητικό χειρισμό και αυξημένη λειτουργικότητα. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ασύρματη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay (ή ενσύρματη σύνδεση μέσω Android Auto), πλοήγηση μέσω cloud και αναγνώριση φωνής.

Η πλοήγηση που βασίζεται στο cloud παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες οδικών και κυκλοφοριακών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, για πιο εύκολο σχεδιασμό του ταξιδιού και αποφυγή καθυστερήσεων, ενώ μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές τιμές καυσίμων και πιθανές θέσεις στάθμευσης. Εάν χαθεί η σύνδεση cloud, ένα ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης διατηρεί την κάλυψη.

Το ES περιλαμβάνει τώρα τον ενσωματωμένο βοηθό «Hey Lexus», ο οποίος ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές για να διευκολύνει τη σύνδεση σε τηλεφωνικές κλήσεις, το χειρισμό του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού και την αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αναγνωρίζοντας 19 διαφορετικές ευρωπαϊκές γλώσσες, είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται σε ανεπίσημα σχόλια – αυξάνοντας τη θερμοκρασία στην καμπίνα επιβατών, για παράδειγμα, αφού ηχήσει η έκφραση «κρυώνω».

Νέες λειτουργίες συνδεσιμότητας έχουν επίσης αποκτηθεί με την αναβάθμιση της μονάδας DCM1 (μονάδα επικοινωνίας δεδομένων), η οποία επιτρέπει στο όχημα να επικοινωνεί με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και το διαδίκτυο. Παράλληλα παρέχει σύνδεση με το e-Care, μία υπηρεσία που παρέχει συμβουλές στους οδηγούς, σε περίπτωση τεχνικής βλάβης, μέσω διάγνωσης των δεδομένων του οχήματος.

Μέσω του e-Care Health Check Report, η Lexus παρακολουθεί το όχημα 24 ώρες το 24ωρο και καθιστά τα δεδομένα αυτά διαθέσιμα στους αντιπροσώπους. Έτσι, ο αντιπρόσωπος που προτιμά ο ιδιοκτήτης μπορεί να έρθει σε επαφή με τον οδηγό για να προγραμματίσει το αυτοκίνητο για σέρβις στο ιδανικό χρονικό διάστημα.

Η αναβάθμιση του DCM έδωσε επίσης τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στο ES με την smartphone εφαρμογή Lexus Link. Έτσι μπορούν να κλειδώσουν ή να ξεκλειδώσουν τις πόρτες από απόσταση, να ενεργοποιήσουν τα φώτα κινδύνου και να ρυθμίσουν τον κλιματισμό ή τη θέρμανση πριν μπουν στο αυτοκίνητο.

Η κεντρική κονσόλα έχει επίσης αναθεωρηθεί. Φιλοξενεί τώρα δύο ποτηροθήκες και τοποθετεί τον ασύρματο φορτιστή έξω από το κουτί της κονσόλας για πιο εύκολη πρόσβαση. Μία ακόμα αλλαγή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίζεται στην επιλογή των χρωμάτων των επενδύσεων: Το Rich Cream έχει αντικατασταθεί από το Ammonite Sand.

Υπάρχει επίσης η επιλογή διαφορετικής εξωτερικής εμφάνισης του ES, με την εισαγωγή της νέας έκδοσης F Sport Design. Αυτή προσθέτει μαύρες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, μια επιλογή από 10 εξωτερικά και τέσσερα εσωτερικά χρώματα και το σήμα F Sport Design στα εμπρός φτερά. Η παραγωγή του Lexus ES θα ξεκινήσει τον Αύγουστο με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!