To Opel Manta θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό SUV

Η Opel αναμένεται να ανβιώσει το διάσημο όνομα Manta σε ένα σπορ SUV. Οι αποκλειστικές εικόνες μας δείχνουν πως θα μπορούσε να μοιάζει.

To Opel Manta θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό SUV

Η Opel αναμένεται να ανβιώσει το διάσημο όνομα Manta σε ένα σπορ SUV. Οι αποκλειστικές εικόνες μας δείχνουν πως θα μπορούσε να μοιάζει.

Η Opel συνεχίζει την ηλεκτρική της επανάσταση ως μέρος του ομίλου Stellantis, υπό την ομπρέλα του οποίου η μάρκα έχει πλέον ένα καλύτερο μέλλον, χάρη σε μια νέα προσέγγιση στο σχεδιασμό, η οποία θα υποστηριχθεί από τη μετάβασή της σε διάθεση αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2028. Μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς Corsa-e, έχει ήδη αποδειχθεί ότι έχει μεγάλη επιτυχία με τους αγοραστές. Του χρόνου, το οικογενειακό hatchback Astra, θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει ένα παρόμοιο κατόρθωμα με μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

H χρήση γνωστών ονομάτων για αυτά τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αποκτήσει ένα ακόμη πιο επιθυμητή προσθήκη σε μερικά χρόνια, όταν το Manta επιστρέψει στη γκάμα της Opel. Στην προηγούμενη ενσάρκωσή του, αποτελούσε ένα δίθυρο coupe της δεκαετίας του 1970 και του 1980 που έμοιαζε με το Ford Capri. Πέρυσι, επανήλθε στο προσκήνιο με το πρωτότυπο Manta GSe ElektroMOD. Με την αναβίωσή του, η Opel θα εισέλθει σε μια κατηγορία που κερδίζει γρήγορα την εύνοια των υποστηρικτών των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Opel θα αντιπαραθέσει το νέο Manta απέναντι σε αντιπάλους όπως το Kia EV6 και το Hyundai Ioniq 5. Αυτά συνδυάζουν στοιχεία από τα συμβατικά πεντάθυρα hatchback με πτυχές των μεγαλύτερων οικογενειακών SUV και διαθέτουν σπορ, σχεδόν coupe επιρροές, ένα μείγμα που έχει συναντήσει ιδιαίτερη απήχηση στο ευρύ κοινό.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία το νέο Manta θα αρχίσει να πωλείται. Δεδομένου ότι θα είναι το κύριο όχημα για την πρώτη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας, δε θα πρέπει να το περιμένουμε νωρίτερα από το τέλος του 2025, και πιθανότατα πιο κοντά στην προθεσμία του 2028.

Opel Manta

Παρότι η υλοποίησή του έχει αρκετό δρόμο ακόμα -θα περάσει καιρός έως ότου δούμε πρωτότυπες εκδόσεις στους δρόμους και στα χέρια των μηχανολόγων- η Opel έδωσε τουλάχιστον μια ένδειξη για το μέγεθος και τις αναλογίες του αυτοκινήτου με ένα teaser σκίτσο.

Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για μια γενική ιδέα της σχεδιαστικής κατεύθυνσης προς την οποία θα κινηθεί το ανασχεδιασμένο Manta, τονίζοντας τις νέες «ευέλικτες» και «εκπληκτικά ευρύχωρες» πτυχές του αυτοκινήτου.

Opel Manta

Ωστόσο, το στιλ πουλάει, και με την επιστροφή του ονόματος Manta, το νέο αυτοκίνητο θα αποτελεί δήλωση προθέσεων από τη σχεδιαστική ομάδα της Opel, με μια τολμηρή νέα εμφάνιση που θα συνοδεύει το προβλεπόμενους χώρους που θα προσφέρονται στο εσωτερικό του καινούργιου μοντέλου.

Με μήκος λίγο πάνω από 4,6 μέτρα, θα ανταγωνίζεται άλλα αυτοκίνητα σε αυτή την ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία, ενώ η γραμμή οροφής που μοιάζει με coupe θα δώσει στο Manta ένα πιο κομψό, σπορ προφίλ. Δίνουμε μια εικόνα πως θα μπορούσε να μοιάζει όταν βγει στο δρόμο στις αποκλειστικές μας φωτογραφίες.

Opel Manta

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!