Θυμάστε το Opel Manta; Τώρα γίνεται ηλεκτρικό

Το σπορ μοντέλο του 1970 κερδίζει μία δεύτερη ζωή στη σύγχρονη εποχή

Θυμάστε το Opel Manta; Τώρα γίνεται ηλεκτρικό

Το σπορ μοντέλο του 1970 κερδίζει μία δεύτερη ζωή στη σύγχρονη εποχή

Μία ξεχωριστή «restomod» πρόταση, αναπαλαίωση δηλαδή ενός ιστορικού αυτοκινήτου κάνοντας χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, καταθέτει η Opel. Την ώρα που τα πρώτα ηλεκτρικά Mokka-e είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα, η γερμανική μάρκα παρουσιάζει το Manta GSe ElektroMOD, ένα e-project όπως το ονομάζει.

Δημιουργώντας την πρωτότυπη ηλεκτρική έκδοση του σπορ coupe της δεκαετίας του ’70, επιχειρεί να συνδυάσει δύο κόσμους: την απόλαυση της οδήγησης ενός κλασσικού αυτοκινήτου με το μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο όνομα Manta GSe ElektroMOD συνυπάρχουν η σπορ «χροιά» του πρώτου GSe, η μοντέρνα εικόνα και η μετατροπή «modern – modification» αλλά και η ιστορία της Opel στην ηλεκτροκίνηση με το πρωτότυπο Elektro GT του 1971.

Με αυτόν τον τρόπο οι σχεδιαστές της Opel τιμούν το Manta για την έμπνευση που τους έδωσε στη δημιουργία του νέου προσώπου της μάρκας – το Opel Vizor – το οποίο ενώνει τη μάσκα, τα φώτα και το λογότυπο του κεραυνού (Blitz).

Το Manta GSe ElektroMOD ακολουθεί πιστά την τάση “simply electric” της Opel για τον εξηλεκτρισμό της προϊοντικής γκάμας της, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για επιβατικό ή ελαφρύ επαγγελματικό όχημα. Όλες οι σειρές μοντέλων της Opel θα έχουν εξηλεκτριστεί μέχρι το 2024, και οι πελάτες έχουν ήδη τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ plug-in hybrid μοντέλων – όπως το Grandland X – και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, από το μικρό Corsa-e έως το van Zafira e-Life και από το Combo-e cargo έως το Vivaro-e.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!