Η Alpine ετοιμάζει ηλεκτρικό crossover

Το GT X-Over θα παράγεται στο ιστορικό εργοστάσιο της εταιρείας, στη Διέππη της Γαλλίας

Η Alpine ετοιμάζει ηλεκτρικό crossover

Το GT X-Over θα παράγεται στο ιστορικό εργοστάσιο της εταιρείας, στη Διέππη της Γαλλίας

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Renaulution», ο Luca de Meo, CEO του Renault Group και ο Laurent Rossi, CEO της Alpine, ανακοίνωσαν ότι η παραγωγή του GT Alpine X-Over θα γίνει από το εργοστάσιο στην πόλη Dieppe, στην βορειοδυτική Γαλλία. Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του Bruno Le Maire, Υπουργού Οικονομίας, Οικονομικών και Ανάκαμψης της Γαλλίας και του Esteban Ocon, οδηγού της Alpine F1 Team.

Η εκδήλωση σηματοδότησε ένα νέο ορόσημο στο αναπτυξιακό πλάνο της μάρκας και υπογραμμίζει τα σχέδιά της να διασφαλίσει ένα μακροπρόθεσμο μέλλον για το ιστορικό εργοστάσιο. Το στρατηγικό σχέδιο της Alpine, που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2021, περιγράφει την ανάπτυξη και την κυκλοφορία τριών ολοκαίνουργιων ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων, ενός compact μοντέλου, ενός crossover και μιας νέας έκδοσης της A110, έως το 2026.

Το πρώτο GT Alpine X-Over θα κατασκευαστεί στο ιστορικό εργοστάσιο της Διέππης. Η άφιξη του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου απαιτεί επενδύσεις στη μονάδα και δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ώστε να προσαρμοστεί στη νέα πλατφόρμα CMF-EV. Στόχος είναι η παραγωγή ενός οχήματος με χαρακτηριστικά και εξοπλισμό που δεν διαθέτει κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας.

Το project είναι μέρος του σχεδίου «Re-Nouveau France 2025» που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και το οποίο τοποθετεί τη Γαλλία στην καρδιά των βιομηχανικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων του Ομίλου, με εννέα νέα μοντέλα να κατασκευάζονται επί γαλλικού εδάφους.

Το εργοστάσιο της Renault στη Διέππη λειτούργησε για πρώτη φορά το 1969 και τώρα μετονομάστηκε σε «Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé». Ως λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σχεδιαστής και κορυφαίος οδηγός, ο Jean Rédélé ίδρυσε την Alpine το 1955. Τα μικρά και ελαφριά σπορ coupe που σχεδίαζε, με βάση το Renault 4CV, έγιναν σύντομα διάσημα μέσα από τους αγώνες. Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, η Alpine ένωσε επίσημα τις δυνάμεις της με τη Renault το 1965.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!