Ferrari Daytona SP3: Το πιο όμορφο supercar του 2022

Αυτό αποφάσισε η κριτική επιτροπή του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αυτοκινήτου του Παρισιού

Ferrari Daytona SP3: Το πιο όμορφο supercar του 2022

Αυτό αποφάσισε η κριτική επιτροπή του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αυτοκινήτου του Παρισιού

Η περιορισμένης παραγωγής Ferrari Daytona SP3 είναι το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της σειράς Icona. Αντλεί έμπνευση από τη θρυλική σειρά Sport Prototype του 1960. Τότε που η ιταλική φίρμα κατέκτησε στις 24 Ώρες της Daytona του 1967 τις τρεις πρώτες θέσεις, με τις αγωνιστικές 330 P3/4, 330 P4 και 412 P, αντίστοιχα.

Κοστίζει 2 εκατ. ευρώ, κάτι που οφείλεται τόσο στην τεχνολογία της, τα συνθετικά υλικά για την κατασκευή της αλλά και την προσοχή στη σχεδίασή της. Η τελευταία βραβεύτηκε από τους κριτές του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αυτοκινήτου του Παρισιού, οι οποίο αποφάνθηκαν ότι η Ferrari Daytona SP3 είναι “το πιο όμορφο supercar του 2022”. H ίδια κριτική επιτροπή έδωσε στον Flavio Manzoni, επικεφαλής σχεδιαστή της Ferrari, με το “μεγάλο βραβείο σχεδίασης”, ως αναγνώριση της επίδρασής του στον τομέα του αυτοκινήτου.

Το πλαίσιο της Daytona SP3 είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από συνθετικά υλικά, κάνοντας χρήση τεχνολογίας από τη Formula 1, όπως και η LaFerrari το τελευταίο supercar από το Maranello. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην αεροδυναμική, με την Daytona να είναι το πιο αποδοτικό σε αυτόν τον τομέα, αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η Ferrari και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια ενεργών αεροδυναμικών στοιχείων.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 840 ίππων και 697 Nm ροπής, τοποθετημένος στο κέντρο, έχει όριο περιστροφής του φτάνει στις 9.500 σ.α.λ. Χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτει, το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,85 δλ. ενώ για τα 200 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 7,4 δλ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!