Το Compact Cruiser EV θα είναι το ηλεκτρικό SUV της Toyota

Στα επόμενα χρόνια η Toyota θα προσθέσει στη γκάμα της ένα ηλεκτροκίνητο compact SUV με εκτός δρόμου δυνατότητες

Το Compact Cruiser EV θα είναι το ηλεκτρικό SUV της Toyota

Στα επόμενα χρόνια η Toyota θα προσθέσει στη γκάμα της ένα ηλεκτροκίνητο compact SUV με εκτός δρόμου δυνατότητες

Η αγορά των ηλεκτροκίνητων μοντέλων μεγαλώνει και εμπλουτίζεται με πολλά μοντέλα. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση, αν και τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στην κατηγορία των SUV-crossover, δεν υπάρχει κάποιο με αξιόλογες εκτός δρόμου δυνατότητες. Σε αυτή τη λογική επάνω, η Toyota σκέφτεται να χτίσει ένα μοντέλο με αυτά τα χαρακτηριστικά, που θα ξεχωρίζει.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο πρωτότυπο Compact Cruiser EV, ένα ηλεκτρικό crossover που θυμίζει το παλαιότερο και λιγότερο γνωστό στην ελληνική αγορά, FJ Cruiser. Θα μπορούσε να αποτελεί την εναλλακτική ενός Ford Bronco με την ανάλογη… αγριάδα, αλλά αμιγώς ηλεκτρική «καρδιά».

Σίγουρα οι σχεδιαστές ήθελαν να διατηρήσουν τους δεσμούς με το FJ του 2006, με το εμπρός να αποτελεί χαρακτηριστικό τμήμα, με πιο εκμοντερνισμένη προσέγγιση όμως. Το όνομα της εταιρείας δεσπόζει στη μάσκα, με τα φώτα LED να συμπληρώνονται από τις κάθετες γρίλιες και τα προστατευτικά που είναι τοποθετημένα πιο χαμηλά.

Παρά το μικρό σχετικά μέγεθος, το πρωτότυπο Compact Cruiser EV διαθέτει πέντε πόρτες που του χαρίζουν μεγαλύτερη πρακτικότητα. Θα πρέπει να αναμένουμε σύγχρονη τεχνολογία στο εσωτερικό του, με ψηφιακές οθόνες για το σύστημα πολυμέσων και τον πίνακα οργάνων, αλλά και αρκετές ευκολίες, με χάρτες πλοήγησης, αλλά και επαγωγική φόρτιση smartphone. Επιπλέον, θα εξοπλίζεται με τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας, που συνοδεύουν και όλα τα μοντέλα της Toyota.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!