Ο Beckham και το supercar της Maserati

Μια Maserati MC20 Fuoriserie Edition σχεδιασμένη από τον ποδοσφαιρικό αστέρα

David Beckham Maserati MC20 Photo: James Lipman

Ο Beckham και το supercar της Maserati

Μια Maserati MC20 Fuoriserie Edition σχεδιασμένη από τον ποδοσφαιρικό αστέρα

Ο David Beckham, ο πρεσβευτής της ιταλικής μάρκας γίνεται σχεδιαστής, με τη βοήθεια του Maserati Centro Stile. Χάρη σε αυτή την ένωση, το πάθος του Βρετανού πρωταθλητή για τη δεύτερη πόλη του, το Μαϊάμι, διαμορφώνεται σε ένα εξατομικευμένο αυτοκίνητο που αποτελεί ορόσημο της έννοιας των επιδόσεων και του σπορ, το MC20 Fuoriserie Edition για τον David Beckham.

Το αυτοκίνητο είναι δημιουργία του προγράμματος εξατομίκευσης Fuoriserie της Maserati, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργήσουν ένα Maserati όπως το θέλουν.  Η Maserati Fuoriserie είναι ένας λευκός καμβάς και η μάρκα προσφέρει μια σειρά εργαλείων για τη  δημιουργία ενός μοναδικού μοντέλου, σύμφωνα με το γούστο και την έμπνευση των πελατών, ώστε να εκφράσουν την προσωπικότητά τους.

Η MC20 Fuoriserie Edition για τον David Beckham είναι ένα monocoque από ανθρακονήματα, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Ιταλία, που  τροφοδοτείται από έναν πατενταρισμένο κινητήρα βενζίνης V6 με τεχνολογίες της Formula 1. Εμφανισιακά είναι ένα μίγμα ματ και γυαλιστερών επιφανειών σε μαύρο και ροζ χρώμα, όπως ακριβώς οι εμφανίσεις της ομάδας.

Το αμάξωμα είναι γυαλιστερό μαύρο και έρχεται σε αντίθεση με τα ματ λογότυπα της μάρκας στη μάσκα και στην κολόνα C. Η λέξη «Maserati» στο πίσω μέρος είναι επίσης ματ, ενώ το σήμα MC20 στην πόρτα είναι ροζ παστέλ, όπως και οι δαγκάνες φρένων της Brembo. Το εσωτερικό, από δέρμα και Alcantara, είναι μαύρο με ροζ ραφές και στο προσκέφαλο υπάρχει ροζ κέντημα. Τέλος, στο κεντρικό τούνελ μεταξύ των δύο καθισμάτων, βρίσκεται ένα ταμπελάκι με την τρίαινα και την επιγραφή «For David».

Ο David Beckham είπε: «Ήμουν πάντα λάτρης των αυτοκινήτων, οπότε το να συμμετάσχω στο σχεδιασμό και τη δημιουργία του MC20 μου μέσω του προγράμματος Fuoriserie ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Τα αυτοκίνητα αντικατοπτρίζουν το προσωπικό μας γούστο σχετικά με  το μοντέλο, το χρώμα ή τις μικρές λεπτομέρειες στο εσωτερικό.

Ήταν καταπληκτικό που συνεργάστηκα με την ομάδα της Maserati και τους σχεδιαστές για τη δημιουργία αυτού του μοναδικού αυτοκινήτου, που είναι εμπνευσμένο από το δεύτερο σπίτι μου, το Μαϊάμι και την ποδοσφαιρική μου ομάδα εκεί. Χαίρομαι να βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι του».

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!