Maserati MC20 convertible: Οι πρώτες επίσημες εικόνες

Η πρωτότυπη MC20, με ανοιγόμενη οροφή, κάνει τις πρώτες βόλτες της πριν από την παρουσίαση της τον επόμενο χρόνο

Maserati MC20 convertible: Οι πρώτες επίσημες εικόνες

Η πρωτότυπη MC20, με ανοιγόμενη οροφή, κάνει τις πρώτες βόλτες της πριν από την παρουσίαση της τον επόμενο χρόνο

Η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες του νέου μοντέλου της, που θα παρουσιαστεί το 2022 μαζί με τα Grecale SUV, GranTurismo GT και GranCabrio cabrio. Η MC20 που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι πιθανό να αποκτήσει μια έκδοση cabrio την επόμενη χρονιά και η Maserati κυκλοφόρησε τις πρώτες επίσημες εικόνες του ανταγωνιστή της Lamborghini Huracan EVO Spyder. Με τη λεζάντα «Ένα πρώιμο πρωτότυπο της MC20 convertible βγήκε από τις πύλες του εργοστασίου μας στη Modena», οι νέες εικόνες δείχνουν το μοντέλο με καμουφλάζ.

Μπορούμε να δούμε ότι η οροφή είναι σκληρή, υποδηλώνοντας ότι θα είναι μεταλλική πτυσσόμενη, όπως των Ferrari F8 Spider και McLaren 600LT Spider. Κατά τα άλλα, φαίνεται να έχει μικρές οπτικές διαφορές από την coupe έκδοση αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ονομαστεί «convertible» ή αν θα υιοθετήσει το όνομα «Spider».

Η τιμή αναμένεται να αυξηθεί από τις 220.000 ευρώ της MC20, σε περίπου στις 235.000 ευρώ και το βάρος πιθανότατα θα αυξηθεί σε σχέση με τα 1.475 κιλά της απλής έκδοσης, λόγω του μηχανισμού της οροφής.

Ο κινητήρας θα είναι ο ίδιος, μεσαίας τοποθέτησης «Nettuno» twin-turbo V6, 629 ίππων, με το coupe και κάνει 0-100 σε περίπου τρία δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα δεν είναι βέβαιο αν θα μειωθεί από τα 325 χλμ./ώρα εξ αιτίας της αναδιπλούμενης οροφής.

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ανταγωνιστών της, η Maserati σκοπεύει να παρουσιάσει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της MC20, η οποία θα κυκλοφορούσε το 2022, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν έχει καθυστερήσει λόγω της πανδημίας και των ελλείψεων ημιαγωγών, που ανέβαλλαν προσωρινά και την κυκλοφορία της Grecale.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!