Ο Jenson Button εξελίσσει το Radford Lotus Type 62-2

Στην τελευταία φάση των δοκιμών του μοντέλου, τα “πηδάλια” ανέλαβε ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 και δοκιμαστής της μάρκας

Ο Jenson Button εξελίσσει το Radford Lotus Type 62-2

Στην τελευταία φάση των δοκιμών του μοντέλου, τα “πηδάλια” ανέλαβε ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 και δοκιμαστής της μάρκας

Οι δοκιμές του πρωτότυπου μοντέλου John Player Special έγιναν από τον Jenson Button στο σπίτι της Lotus, στην πίστα δοκιμών που βρίσκεται στο αρχηγείο της μάρκας, στο Hethel του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Jenson Button δήλωσε: «Οδήγησα το Type 62-2 για πρώτη φορά και ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή. Το αυτοκίνητο έχει υπέροχη αίσθηση, καλή ισορροπία σε στροφές με μεγάλη και μικρή ταχύτητα και ήταν άψογο όλη μέρα, κάτι πολύ σημαντικό για τους μήνες εξέλιξης που θα ακολουθήσουν για μένα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό το αυτοκίνητο θα προσφέρει καθαρή οδηγική απόλαυση που θα σέβεται τόσο το DNA της Lotus, όσο και την πολυτέλεια ενός Radford».

Ο ρόλος του Button στο τελικό στάδιο ανάπτυξης είναι πολύ σημαντικός καθώς συμμετείχε από την αρχή στη σχεδίαση και την ανάπτυξη του Lotus Radford Type 62-2. Οι παρατηρήσεις και η τεχνογνωσία του εξασφαλίζουν ότι το μοντέλο θα προσφέρει κορυφαία, συναρπαστική οδηγική εμπειρία, κάτι που αποζητούν οι απαιτητικοί πελάτες της μάρκας σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν μερικά από τα μόλις 62 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν. Οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Στην πίστα, κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το πρωτότυπο Type 62-2 John Player Special έφτασε στην ηλεκτρονικά περιορισμένη μέγιστη ταχύτητα των 300 χλμ/ώρα, έκανε 0-100 σε 2,9 δευτερόλεπτα και έφτασε από στάση στα 200 χλμ/ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα. Θα έχει ισχύ 608 ίππων από έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3,5 λίτρων ενώ το καθαρό βάρος του αυτοκινήτου θα είναι λιγότερα από 1.000 κιλά.

Το διθέσιο coupe με τον κινητήρα τοποθετημένο στη μέση έχει αναβαθμίσεις στα πιστόνια και τους εκκεντροφόρους, διαθέτει ρυθμιζόμενη ανάρτηση και χρησιμοποιεί χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Τα πάνελ του αμαξώματος από ανθρακονήματα βρίσκονται πάνω σε ένα εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Lotus για απλές και ελαφριές κατασκευές.

Ο Clive Chapman, Managing Director της Classic Team Lotus και γιος του ιδρυτή της Lotus, Colin Chapman, ήταν παρών στις δοκιμές και ένας από τους πρώτους που είδε το John Player Special Type 62-2 στην πίστα. Είπε: «Παρακολούθησα αυτό το σύγχρονο Radford Lotus Type 62-2 στην πίστα του Hethel και ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Ο τρόπος που παίρνει το πνεύμα και την κληρονομιά του πρώτου Type 62 και τα προσαρμόζει στις απαιτήσεις του σύγχρονου λάτρη των σπορ αυτοκινήτων είναι ένα αξιοθαύμαστος».

Με την ολοκλήρωση των παραδόσεων, όλοι οι ιδιοκτήτες των Radford Type 62-2 θα προσκληθούν να τα οδηγήσουν στην πίστα, με τον Jenson Button δίπλα τους, σε μια αποκλειστική εκδήλωση στην οποία θα μάθουν να αξιοποιούν στο έπακρο της ικανότητες του Radford τους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!