Mercedes-AMG που μπαίνει στην πρίζα; Και όμως “ναι” (video)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας εξηγεί τη στρατηγική της σπορ μάρκας και αναλύει την τεχνολογία E PERFORMANCE

Mercedes-AMG που μπαίνει στην πρίζα; Και όμως “ναι” (video)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας εξηγεί τη στρατηγική της σπορ μάρκας και αναλύει την τεχνολογία E PERFORMANCE

Στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου η Mercedes-AMG ανέπτυξε το πλάνο δραστηριοτήτων της  κατά την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Οι ανακοινώσεις συνοδεύτηκαν από δύο μοντέλα παραγωγής, που συνδυάζουν το μειωμένο αποτύπωμα στο περιβάλλον με τις εκρηκτικές επιδόσεις. Καταρχάς η Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE, ένα τετράθυρο plug-in υβριδικό sedan, το οποίο συνοδεύεται από τον τίτλο του ισχυρότερου αυτοκινήτου παραγωγής από το Affalterbach. Το υβριδικό του σύστημα αποδίδει συνδυαστικά 843 ίππους και περισσότερα από 1.400 Nm ροπής! Δίπλα της, η EQS 53 4MATIC+, η σπορ έκδοση της ηλεκτρικής λιμουζίνας της Mercedes-Benz. Με δύο ηλεκτροκινητήρες, εξελιγμένους αποκλειστικά από την AMG, να αποδίδουν συνδυαστικά 761 ίππoυς και 1.020 Nm ροπής! Και βέβαια σύντομα θα αποκαλυφθεί το υβριδικό hypercar Mercedes-AMG One, ό,τι πιο κοντινό σε μονοθέσιο της F1 και με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους.

Η τεχνολογία E PERFORMANCE της Mercedes-Benz επηρεάζεται από την εμπλοκή της γερμανικής μάρκας στη Formula 1. Το συγκεκριμένο concept περιλαμβάνει τον 4λιτρο V8 biturbo της AMG (αποδίδει 639 ίππους) μπροστά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων μαζί με μπαταρία 6,1 kWh στον πίσω άξονα. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη κατανομή του βάρους και βέλτιστη χρήση της διαθέσιμης ροπής. Όπως στην περίπτωση της F1, η μπαταρία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άμεση παροχή ισχύος. Παράλληλα προσφέρει μικρή ηλεκτρική αυτονομία 12 χλμ, η οποία προορίζεται για κοντινές μετακινήσεις εντός της πόλης.

Στον πίσω άξονα βρίσκεται και αυτόματο κιβώτιο δύο σχέσεων, το οποίο ρυθμίζει την κατανομή της ροπής από τον ηλεκτροκινητήρα. Η δεύτερη σχέση εμπλέκεται το αργότερα στα 140 χλμ/ώρα, που αντιστοιχεί στις 13.500 σ.α.λ. του ηλεκτρικού μοτέρ. Οι επιδόσεις είναι ανάλογες όχι ενός σπορ οικογενειακού μοντέλου, αλλά ενός supercar: η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 2,9 δλ. και 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 10 δλ. Η μέγιστη ταχύτητα της AMG GT 63 S E PERFORMANCE αγγίζει τα 316 χλμ/ώρα. Στο νέο επεισόδιο του Expert Talk, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-AMG, Philipp Schiemer, εξηγεί τους λόγους εξηλεκτρισμού των σπορ μοντέλων της γερμανικής μάρκας, αναλύει το πώς η υβριδική τεχνολογία περνά από τη Formula 1 στα αυτοκίνητα παραγωγής και αναφέρεται στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!