Η Mountune κάνει το Ford Focus ST 360 ίππους

Ένα κιτ βελτίωσης που φτάνει το Ford Focus ST στους 360 ίππους προσφέρει η Mountune

Η Mountune κάνει το Ford Focus ST 360 ίππους

Ένα κιτ βελτίωσης που φτάνει το Ford Focus ST στους 360 ίππους προσφέρει η Mountune

Η Mountune που ειδικεύεται στις βελτιώσεις μοντέλων της Ford παρουσίασε ένα κιτ βελτίωση για το Focus ST που έχει ως στόχο να διατηρήσει τη χρηστικότητα του μοντέλου, προσφέροντας παράλληλα σημαντική αύξηση στην ισχύ του κινητήρα.

Πιο συγκεκριμένα, το κιτ ονομάζεται m365 και περιλαμβάνει μια μεγαλύτερης διαμέτρου 7,5 εκ. εξάτμιση, αναβαθμισμένη εξάτμιση με φίλτρο σωματιδίων και σπορ καταλύτη, που συνδυάζεται με φίλτρο αέρα και αναπρογραμματισμό της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι αύξηση στην ισχύ κατά 85 ίππους και στη ροπή κατά 140 Nm, σε σχέση με τις εργοστασιακές τιμές.

Η ηλεκτρονική συνδέεται με ένα app SMARTflash για smartphone, από όπου επιτρέπεται η διαχείριση του προγραμματισμού ανάμεσα σε τρία επίπεδα απόδοσης, ενώ διαθέτει και αντικλεπτική ρύθμιση. Στην πιο ισχυρή ρύθμιση του κιτ η απόδοση φτάνει τους 360 ίππους και τα 560 Nm ροπής!

Η αναβάθμιση της εξάτμισης έχει γίνει με γνώμονα τη βελτίωση της ροής, ενώ παράλληλα διατηρεί αποδεκτά επίπεδα εκπομπών, αλλά και καλύτερη απόδοση της ροπής σε μεγάλο εύρος στροφών του κινητήρα, προκειμένου να διατηρηθεί ο χρηστικός καθημερινός χαρακτήρας του αυτοκινήτου. Η τιμή του κιτ βελτίωσης της Mountune στη Μ. Βρετανία είναι 2.160 €.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!