Η Ferrari προχωράει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ferrari θα παρουσιαστεί το 2025, ωστόσο οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα παραμείνουν λόγω συνθετικών καυσίμων.

Η Ferrari προχωράει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ferrari θα παρουσιαστεί το 2025, ωστόσο οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα παραμείνουν λόγω συνθετικών καυσίμων.

Η Ferrari άνοιξε και επίσημα το εργοστάσιο στο οποίο, το 2026, θα κατασκευάζει το πρώτο της, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Η κατασκευή του εργοστασίου στοίχισε στην ιταλική εταιρεία περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Η Ferrari κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της για το νέο ηλεκτρικό, για το οποίο το μόνο που γνωρίζουμε επίσημα είναι πως «θα είναι Ferrari και θα έχει τέσσερις τροχούς».

H δήλωση αυτή, η οποία έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrari, Benedetto Vigna, προφανώς είναι ηθελημένα παραπλανητική, ωστόσο γνωρίζουμε κάποιες επιπρόσθετες λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο.

Η Ferrari φαίνεται πως δεν βρίσκει εξωτερικό προμηθευτή για τον ηλεκτροκινητήρα, αλλά επιλέγει να τον εξελίξει η ίδια. Οι μπαταρίες από την άλλη, θα έρχονται από εξωτερικούς συνεργάτες, με ειδικές τροποποιήσεις για τις απαιτήσεις της ιταλικής εταιρείας.

Ο Vigna πρόσθεσε στις δηλώσεις του πως οι πελάτες της Ferrari δεν έχουν πρόβλημα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς «αν η ζήτηση αφορούσε μόνο κινητήρες εσωτερικής καύσης, δεν θα πουλούσαμε υβριδικά μοντέλα», όπως την SF 90, την 296 GTB και, 10 χρόνια πριν, την LaFerrari.

Ωστόσο, για τους φανατικούς της βενζινοκίνησης, η Ferrari θα παραμείνει στο προσκήνιο, καθώς εκφράστηκε η επιθυμία να συνεχίσουν να κατασκευάζονται κινητήρες εσωτερικής καύσης οι οποίοι θα λειτουργούν με κλιματικά ουδέτερα, συνθετικά καύσιμα. Ο Vigna είπε σχετικά πως: «Συνεργαζόμαστε για τη δημιουργία ουδέτερων προς το περιβάλλον καυσίμων για την Formula 1, και συνήθως η τεχνολογία από εκεί περνάει στα αυτοκίνητα παραγωγής – πιστεύουμε ότι τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης εξακολουθούν να έχουν τη θέση τους στην αγορά και αυτό θα υποστηριχθεί από την ανάπτυξη καυσίμων».

Το νέο εργοστάσιο θα διορθώσει αρχικά τις όποιες ατέλειες στη διαδικασία παραγωγής μέσα στο 2025, προτού κατασκευάσει την Purosangue και την SF 90 –  μοντέλα που η Ferrari χαρακτήρισε ως τα πιο περίπλοκα στην γκάμα της – μέχρι το 2025. Μετά, θα προστεθεί σε αυτά το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!