Το νέο Jeep Wagoneer S θα παρουσιαστεί στις 30 Μαΐου

Κλείδωσε τελικά η πρεμιέρα του νεότερου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Jeep, το οποίο θα έρθει στην Ευρώπη το 2025 και θα έχει ισχύ 600 ίππων.

Το νέο Jeep Wagoneer S θα παρουσιαστεί στις 30 Μαΐου

Κλείδωσε τελικά η πρεμιέρα του νεότερου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Jeep, το οποίο θα έρθει στην Ευρώπη το 2025 και θα έχει ισχύ 600 ίππων.

Στις 30 Μαΐου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου Jeep Wagoneer S, το οποίο θα είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Μάλιστα η Jeep άρχισε την προώθηση του νέου Wagoneer με ένα βίντεο, στο οποίο έρχεται αντιμέτωπο με το Tesla Model Y Performance στην πίστα, αποκαλύπτοντας πλήρως τον σχεδιασμό του – ο οποίος είχε διαρρεύσει ήδη από τον Ιανουάριο – αλλά και τις επιδόσεις του.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, η Jeep υποστηρίζει πως το Wagoneer S θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 96 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Αν αυτό ισχύει, τότε θα γίνει το πιο γρήγορο μοντέλο της, ξεπερνώντας κατά 1/10 του δευτερολέπτου το Grand Cherokee Trackhawk, το οποίο κάτω από το καπό είχε τον ίδιο V8 με το Dodge Hellcat.

Τα νούμερα που δημοσίευσε η Jeep κάνουν λόγο για 600 ίππους και 837 Nm ροπής, τα οποία θα τροφοδοτούν με ισχύ και τους τέσσερις τροχούς. Η θεωρητική αυτονομία είναι «πάνω από 480 χιλιόμετρα», χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί επίσημα νούμερα χωρητικότητας μπαταρίας. Δεν αποκλείεται βέβαια να μοιράζεται την ίδια μπαταρία 100,5 kWh με το νέο – επίσης ηλεκτρικό – Dodge Charger Daytona, καθώς βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα του γκρουπ Stellantis, ονόματι STLA Large.

Εμφανισιακά το Wagoneer S είναι αρκετά επιβλητικό, κυρίως λόγω των τετραγωνισμένων πλαϊνών τα οποία θυμίζουν τα πιο παραδοσιακά σε σχεδιασμό SUV. Στην μάσκα υπάρχουν ακόμα οι επτά χαρακτηριστικές κάθετες γρίλιες, οι οποίες είναι πιο λεπτές και μικρές σε διαστάσεις από ότι σε άλλα μοντέλα της Jeep και φωτίζονται από LED. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια μεγάλη αεροτομή η οποία φαίνεται σαν να αιωρείται πάνω από το πίσω παρμπρίζ.

Στο εσωτερικό υπάρχει μία οθόνη για τον οδηγό, μία κεντρική οθόνη για το infotainment, μία ακόμα οθόνη αποκλειστικά για τα χειριστήρια του κλιματισμού και μία (ακόμα!) οθόνη αποκλειστικά για τον συνοδηγό. Για τον οδηγό θα υπάρχει και σύστημα Heads-Up display, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό οθονών σε πέντε (!!) σε όλη την καμπίνα. Η κεντρική οθόνη θα ελέγχει και το ενεργό σύστημα τετρακίνησης το οποίο η Jeep ονομάζει «Selec-Terrain», καθώς και το ηχοσύστημα 19 ηχείων της McIntosh.

Το Jeep Wagoneer S θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2024, ενώ στην Ευρώπη θα φτάσει μέσα στο 2025.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!