Kia: Εστίαση στα PBV και τις μελλοντικές τεχνολογίες

Πέραν από τα πολυάριθμα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει εντός των επόμενων ετών η Kia, τόνισε ότι εστιάζει και στα οχήματα ειδικού σκοπού (PBV) και την εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών στα οχήματά της.

Kia: Εστίαση στα PBV και τις μελλοντικές τεχνολογίες

Πέραν από τα πολυάριθμα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει εντός των επόμενων ετών η Kia, τόνισε ότι εστιάζει και στα οχήματα ειδικού σκοπού (PBV) και την εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών στα οχήματά της.

Η Kia ενημέρωσε τη μεσο-μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική της με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και τη δραστηριότητα στα PBV (επαγγελματικά οχήματα ειδικού σκοπού). Η εταιρεία σχεδιάζει να γίνει μια κορυφαία μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων, αυξάνοντας το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο σύνολο των πωλήσεων της, εισάγοντας πολλά νέα αυτοκίνητα στην γκάμα της τα επόμενα χρόνια, όπως έχουμε αναφέρει.

Η εκδήλωση 2024 CEO Investor Day παρείχε επίσης ένα λεπτομερές σχέδιο για το όραμα της Kia για τα PBV. Έχοντας εγκαινιάσει την επιχείρηση «Platform Beyond Vehicle» στην έκθεση CES 2024, η εταιρεία έχει θέσει ως ετήσιο στόχο πωλήσεων 250.000 PBV το 2030 με τα νέα μοντέλα PV5 και PV7 της Kia, με 150.000 και 100.000 μονάδες, αντίστοιχα.

Η Kia θα λανσάρει το πρώτο της PBV, το μεσαίου μεγέθους PV5, το 2025, σηματοδοτώντας την έναρξη της σχετικής επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Στη συνέχεια, το 2027, η μάρκα θα λανσάρει το PV7, ένα μεγάλο PBV που προσφέρει γενναιόδωρους χώρους.

Αυτός ο στόχος υποστηρίζεται από ένα ευέλικτο σύστημα παραγωγής, εξατομικευμένες λύσεις PBV για τους πελάτες και συνέργειες με τις μελλοντικές επιχειρήσεις του Ομίλου Hyundai Motor Group, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης, της ρομποτικής και της προηγμένης εναέριας κινητικότητας (AAM).

Τα αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα ειδικού σκοπού θα βασίζονται στην καινούργια πλατφόρμα «eS», τύπου skateboard. Αυτή έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει βάση για ηλεκτρικά οχήματα διαφόρων κατηγοριών, όσον αφορά τις διαστάσεις τους και να δεχτεί ποικιλία αμαξωμάτων.

Kia CEO Investor Day

Τεχνολογία και συνδεσιμότητα

Η Kia παρουσιάζει επίσης τέσσερις βασικές κατευθύνσεις των προϊόντων της: συνδεσιμότητα, αυτόνομη οδήγηση, επιδόσεις και σχεδιασμός. Η Kia σχεδιάζει να επεκτείνει σταδιακά τις νέες υπηρεσίες που βασίζονται στη συνδεσιμότητα, όπως είναι οι OTA (over-the-air ενημερώσεις), οι κατά παραγγελία λειτουργίες (Feature on Demand ή FoD) και πληρωμές μέσα από το αυτοκίνητο.

Επιπλέον, η Kia σχεδιάζει να συνεχίσει να βελτιώνει τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας που βασίζονται στο δίκτυο 5G, όπως τα προηγμένα συστήματα OTA και η αποδοτική οδήγηση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η εταιρεία θα επικεντρωθεί επίσης σε μεγάλο βαθμό στην επέκταση των αυτοκινήτων που καθορίζονται από το λογισμικό (SDV), με την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας που μπορεί να μεγιστοποιήσει τη συνέργεια μεταξύ υλικού και λογισμικού του συστήματος, και το συνδυασμό υπολογιστικών μονάδων υψηλής απόδοσης με ταχύτατη συνδεσιμότητα και τις τελευταίες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, για τη βελτίωση της ευκολίας και της ασφάλειας.

Η Kia αναβαθμίζει την τεχνολογία υποβοήθησης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο (HDA) και έως το 2026 σχεδιάζει να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης στις πόλεις μέσω της συνεχούς εξέλιξης αισθητήρων υψηλής ανάλυσης ακριβείας και του σχετικού λογισμικού.

«Πράσινα» διαπιστευτήρια

Εστιάζοντας στο περιβάλλον, η Kia είναι στοχεύει να αντικαταστήσει -παγκοσμίως, στους χώρους εργασίας της- όλες τις απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές στο 66% επί του συνόλου έως το 2030, στο 82% έως το 2035 και στο 100% έως το 2040.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!