Το νέο Range Rover Sport έρχεται το 2022

Η πρωτότυπη έκδοση του πολυτελούς SUV εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές σε δημόσιους δρόμους

Το νέο Range Rover Sport έρχεται το 2022

Η πρωτότυπη έκδοση του πολυτελούς SUV εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές σε δημόσιους δρόμους

Το νέο Range Rover Sport που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2022, θα ανταγωνιστεί μία ευρεία γκάμα μοντέλων, από την BMW X5 έως το αμιγώς ηλεκτρικό Audi e-tron. Είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα MLA (Modular Longitudinal Architecture) που έχει σχεδιαστεί για τα ήπια υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου Jaguar Land Rover.

Η Land Rover επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το 2024 και είναι πολύ πιθανό το Range Rover Sport να γίνει ηλεκτρικό κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η Jaguar Land Rover έχει ήδη ανακοινώσει συνεργασία με τη BMW για ηλεκτροκινητήρες και η τεχνολογία θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίζει μεγάλα ηλεκτρικά οχήματα, όπως ένα αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover Sport. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το αν η συνεργασία περιλαμβάνει και συμβατικούς κινητήρες, αλλά αναμένουμε ότι τα επόμενα βενζινοκίνητα Range Rover και Range Rover Sport θα διαθέτουν κινητήρες BMW.

Αν και καμουφλαρισμένο, το στυλ του πρωτοτύπου φαίνεται να είναι πρωτοποριακό, συνδυάζοντας το κομψό σχήμα SUV του υπάρχοντος μοντέλου με μερικές σπορ αλλαγές  εμπνευσμένες από άλλα αυτοκίνητα της μάρκας. Το μεταξόνιo δεν έχει αλλάξει. Η ψεύτικη επένδυση κρύβει την «γραμμή» της οροφής και μια μεγαλύτερη αεροτομή στην πίσω πόρτα. Στο εμπρός μέρος θα θυμίζει το Velar, με τη λεπτή μάσκα και τους στενούς προβολείς, ενώ φαίνεται να δανείζεται τα οριζόντια φώτα που «αγκαλιάζουν» το πίσω μέρος. Οι pop-out λαβές στις πόρτες θα είναι άλλη μια νέα προσθήκη για το νέο Range Rover Sport. Εσωτερικά φαίνεται να χρησιμοποιείται το νέο σύστημα infotainment Pivi Pro με οθόνη αφής 11,4 ιντσών, η οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μοντέλα MLA.

Οι αποκλειστικές μας εικόνες δείχνουν πώς πιστεύουμε ότι θα είναι το νέο αυτοκίνητο μόλις αφαιρεθεί το καμουφλάζ.

Φωτογραφίες: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!