Το “StΑr Ίδρυμα Άρη Σταθάκη” στο λύκειο της Κρήτης που μετρά 8 μαθητές “θυσία” στην άσφαλτο

Η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το ίδρυμα για την οδική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης

Το “StΑr Ίδρυμα Άρη Σταθάκη” στο λύκειο της Κρήτης που μετρά 8 μαθητές “θυσία” στην άσφαλτο

Η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το ίδρυμα για την οδική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης

Με πρωτοβουλία του “StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια“, χορηγία της Toyota Ελλάς και την πολύτιμη βοήθεια του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια, στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης. Το συγκεκριμένο σχολείο είχε απασχολήσει πρόσφατα τα ΜΜΕ όταν ένας απόφοιτός του και ένας μαθητής του έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα. Τότε έγινε γνωστό ότι μέσα στο προαύλιο του σχολείου υπάρχει μια πλακέτα στην μνήμη των 8 μαθητών του που χάθηκαν στην άσφαλτο τα τελευταία χρόνια.

Το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια προχώρησε σε σειρά ενεργειών ώστε να λάβει άδεια από τη διευθύντρια του σχολείου για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών στην Οδική Ασφάλεια. Η βοήθεια και η συμμετοχή του Α.Ο.Κ. ήταν καταλυτική, όπως και η έκτακτη χορηγία από την Toyota Ελλάς, η οποία για άλλη μια φορά υποστηρίζει το StAr και τις εκδηλώσεις του.

«Όταν άκουσα ότι μέσα σε κάποιο σχολείο υπάρχει μνημείο θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων ήθελα αμέσως να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτή η γενοκτονία», δήλωσε η Χριστίνα Σταθάκη, Πρόεδρος του StAr. «Επικοινώνησα με την Toyota Ελλάς η οποία προσέφερε την υποστήριξη της και με τον ΑΟΚ, που απάντησε αμέσως θετικά και έκανε τις πρώτες επαφές με το ΕΠΑΛ. Προσωπικά, ως οδηγός αγώνων από την ηλικία τους, μπορώ να καταλάβω πολύ καλά την ανάγκη εκτόνωσης και την αγάπη των παιδιών στην ταχύτητα. Και να τους εξηγήσω την επικινδυνότητα της οδήγησης χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη ασφαλείας, με μεγάλες ταχύτητες ή υπό την επήρεια αλκοόλ. Σήμερα κάναμε στα παιδιά μια μικρή παρουσίαση και ακολούθησε μια μεγάλη κουβέντα στην κατεύθυνση που έθεσαν οι μαθητές με τις ερωτήσεις τους».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κ. Δημήτρης Παπαστεφανάκης και Μάνος Πετούσης, στελέχη του ΑΟΚ, οι οποίοι έδειξαν στα παιδιά τον εξοπλισμό ασφαλείας των οδηγών αγώνων αυτοκινήτου και αφιέρωσαν χρόνο για να απαντήσουν σε ερωτήσεις τους.

Η διευθύντρια του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, κα Άννα Λίβα, καλωσορίζοντας την πρωτοβουλία του StAr, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρεις στη ζωή και η σημερινή εκδήλωση σας, είναι αξιέπαινη. Στα δύο χρόνια που είμαι σε αυτό το σχολείο έχουμε χάσει δύο παιδιά. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό».

H Toyota Ελλάς για μια ακόμα φορά, υποστήριξε δυναμικά και αυτή τη δράση του Ιδρύματος Αρη Σταθάκη. Η πρωτοποριακή παγκόσμια φιλοσοφία της μάρκας, υλοποποιείται, μεταξύ άλλων και μέσα από το κοινωνικό έργο που προφέρει το Ίδρυμα, αφού η Τoyota θεωρεί πως η μετακίνηση είναι το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για τον καθένα μας. Μέσα απ’ αυτή τη φιλοσοφία, σε παγκόσμιο επίπεδο υλοποιεί λύσεις, καθορίζοντας πάντα την μετακίνηση, ως τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα και με απόλυτη ασφάλεια.  Παράλληλα, θεωρεί πως έχει ήδη έρθει η στιγμή να μοιραστεί το όραμα αυτό, διαθέτοντας σύγχρονα προϊόντα με καινοτόμες τεχνολογίες που χαρίζουν ‘’ασφαλή μετακίνηση για όλους’’.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!