Το νέο Suzuki SWIFT έφτασε στην Ελλάδα: Δείτε τις τιμές του

Η τέταρτη γενιά Suzuki Swift, βρίσκεται πλέον στη χώρα μας, και το δημοφιλές hatchback της ιαπωνικής εταιρείας έχει εξελιχθεί σε ένα ακόμη πιο εκλεπτυσμένο και δυναμικό compact car.

Το νέο Suzuki SWIFT έφτασε στην Ελλάδα: Δείτε τις τιμές του

Η τέταρτη γενιά Suzuki Swift, βρίσκεται πλέον στη χώρα μας, και το δημοφιλές hatchback της ιαπωνικής εταιρείας έχει εξελιχθεί σε ένα ακόμη πιο εκλεπτυσμένο και δυναμικό compact car.

Το Suzuki Swift αποτελούσε πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή fun-to-drive hatchback, από την εμφάνιση του μοντέλου το 2004 μέχρι σήμερα. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Suzuki βασίζεται στην κληρονομιά των προκατόχων του, με ευχάριστη οδηγική συμπεριφορά και προτεραιότητα στην άνεση, την αποδοτικότητα και την ασφάλεια. Το Swift 4ης γενιάς είναι πλήρως ανασχεδιασμένο (με μήκος 3,86 μ.), αλλά διατηρεί το διασκεδαστικό και περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,2 λίτρων παράγει 82 ίππους, μέγιστη ροπή 112 Nm, και επιτυγχάνει θερμική απόδοση έως 40%, με αποτέλεσμα καλύτερη οικονομία καυσίμου (έως και 4 λτ./100 χλμ. σύμφωνα με τις επίσημες τιμές), καθώς συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη μείωση του βάρους, των εκπομπών ρύπων και την αύξηση της ροπής σε χαμηλές στροφές λειτουργίας για καλύτερη απόκριση και συνολική απόδοση.

Το μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων έχει βελτιστοποιηθεί για το νέο κινητήρα, ενώ Τα μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο υιοθετούν ένα νέο σύστημα CVT. Το μικρό βάρος (κάτω των 1.000 κιλών) παραμένει ένα από τα δυνατά σημεία του Suzuki Swift, ενώ διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης Allgrip Auto της Suzuki, που ενεργοποιείται αυτόματα όταν εντοπίσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς.

Στο εσωτερικό, η κεντρική οθόνη αφής 9″ προσφέρει γρήγορη και ακριβή απόκριση σε κάθε άγγιγμα. Είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto μέσω ασύρματης σύνδεσης με smartphone, υποστηρίζει δυνατότητα αναγνώρισης φωνής, και εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος. Παράλληλα, ένα ραντάρ απόστασης και μία κάμερα χρησιμοποιούνται συνδυαστικά για την ανίχνευση οχημάτων, ποδηλατών και πεζών μπροστά από το όχημα και βοηθούν στην αποφυγή των μετωπικών, διαγώνιων και πλευρικών συγκρούσεων.

Το ολοκαίνουριο Swift είναι ήδη διαθέσιμο στη χώρα μας για προπαραγγελία στο επίσημο δίκτυο εμπόρων. Η τιμή της εισαγωγικής έκδοσης GL είναι 18.450 ευρώ, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: φώτα LED, 6 αερόσακους, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, adaptive cruise control, οθόνη infotainment 9″, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, hill hold, σύστημα αυτόματης εναλλαγής μεγάλης σκάλας φώτων και πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης/άνεσης/ασφάλειας.

Η έκδοση GL+ ξεκινά από 19.530 ευρώ και η GLX από 21.250 €, όσον αφορά τις εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο. Το Swift με τετρακίνηση ξεκινά από 20.600 € (για την έκδοση GL), ενώ με το κιβώτιο CVT το κόστος ανέρχεται σε 21.330 € για την έκδοση GL+. Όλες οι εκδόσεις του νέου Suzuki Swift συνοδεύονται από 5ετή εγγύηση (ή 100.000 χλμ.) για τα μηχανικά και τα ηλεκτρικά μέρη, 5ετή οδική βοήθεια, καθώς και 12ετή εγγύηση για το αμάξωμα.

Η γκάμα των χρωμάτων του νέου Swift αποτελείται από 9 μονόχρωμες επιλογές και 4 διχρωμίες, ενώ συμπεριλαμβάνονται νέα εντυπωσιακά χρώματα, όπως το Frontier Blue Pearl Metallic και το Cool Yellow Metallic. Το Frontier Blue Pearl Metallic και το Burning Red Pearl Metallic είναι χρώματα «Candy-like», που δίνουν εμφάνιση καραμέλας. Πρόκειται για τρισδιάστατα επικαλυπτικά χρώματα, όπου μια διαφανής βαφή εφαρμόζεται πάνω από μια ασημί βασική στρώση, ακολουθούμενη από μια διαφανή επικάλυψη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!