MUDETEC: Το μουσείο της Lamborghini

Ανοίγει ξανά για το κοινό, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του και τα 50ά γενέθλια της Countach

MUDETEC: Το μουσείο της Lamborghini

Ανοίγει ξανά για το κοινό, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του και τα 50ά γενέθλια της Countach

Μετά από μήνες που ήταν κλειστό λόγω της πανδημίας, το MUDETEC της Automobili Lamborghini άνοιξε και πάλι στις 3 Μαΐου τις πύλες του. Το Μουσείο Τεχνολογίας βρίσκεται στην έδρα της ιταλικής μάρκας, στην Sant’Agata Bolognese, και φιλοξενεί μία νέα έκθεση με τίτλο «Future is our legacy».

Η έκθεση συμπίπτει χρονικά με την 20η επέτειο από την έναρξη λειτουργίας του μουσείου αλλά και τα 50ά γενέθλια ενός εκ των σημαντικότερων μοντέλων της Lamborghini, της Countach.

Στα δύο επίπεδα του Μουσείου, συνυπάρχουν η παράδοση και η καινοτομία της Lamborghini. Στην είσοδο, τους επισκέπτες καλωσορίζει ο ήχος του V12 κινητήρα και ένα video με αυτοκίνητα που εφοδιάζονταν με αυτόν.

Η ιστορία του Ferruccio Lamborghini: Από τη Ρόδο και τα τρακτέρ, στα supercars

Στο ισόγειο ο χώρος είναι αφιερωμένος σε μοντέλα από τις δεκαετίες του ’60 έως και του ’90, από την Miura μέχρι την Diablo. Εκεί εκτίθενται και δύο ξεχωριστές δημιουργίες, η Essenza SCV12 που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα (η τελευταία ατμοσφαιρική Lamborghini) και το… εξωπραγματικό concept Vision GT.

Πρωταγωνίστρια στον επάνω χώρο είναι η Countach, η οποία «σβήνει» 50 κεράκια. Ένα αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Γενεύης το 1971 στην πρωτότυπη μορφή LP500 και μετά ως μοντέλο παραγωγής συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της Lamborghini. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι και μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, όπως η Reventon, η Sesto Elemento, η Veneno, η Centenario και η πρώτη υβριδική Lamborghini, η Sian.

Η εφαρμογή “Social pass-by card” επιτρέπει στους επισκέπτες να στηθούν μπροστά στις οθόνες και να βγάλουν φωτογραφίες δίπλα στα αγαπημένα τους μοντέλα, τις οποίες μπορούν να «ανεβάσουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να τις εκτυπώσουν.

Info: Το Μουσείο της Lamborghini λειτουργεί από τις 9.30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα όλες τις ημέρες, με εξαίρεση την 15η Αυγούστου και την 25η Δεκεμβρίου. Τελευταία είσοδος στις 5 το απόγευμα.

Λόγω των περιορισμών επιτρέπονται έως 12 επισκέπτες ανά μισή ώρα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Κράτηση εισιτηρίων μέσω του ακόλουθου συνδέσμου https://www.lamborghini.com/it-en/museo

Οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν το λιγότερο 24 ώρες πριν, αν αφορούν Σαββατοκύριακα και αργίες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!