Προετοιμασία για Πασχαλινό ταξίδι

Τί χρειάζεται να κάνουμε πριν ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητο για να γίνει η διαδικασία άνετη και ασφαλείς.

Προετοιμασία για Πασχαλινό ταξίδι

Τί χρειάζεται να κάνουμε πριν ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητο για να γίνει η διαδικασία άνετη και ασφαλείς.

Μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων, μπορούμε επιτέλους να ταξιδέψουμε για το Πάσχα. Όμως πρέπει να ταξιδέψουμε με ασφάλεια και να επιστρέψουμε όλοι καλά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε σωστά και ακολουθήσουμε κάποιες συμβουλές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Προσπαθώντας να αποφύγουμε την έντονη κίνηση κάποιοι θα φύγουμε πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά τη νύχτα. Έτσι πρέπει να έχουμε φροντίσει νωρίτερα να έχουμε ελέγξει την πίεση σε όλα τα λάστιχα (και στη ρεζέρβα), να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε μαζί τα εργαλεία αλλαγής ελαστικού, τρίγωνο, φαρμακείο και ανακλαστικά γιλέκα για όλους τους επιβάτες καθώς επίσης και έναν φακό.

Ένα γεμάτο ρεζερβουάρ, αρκετό νερό για τους καθαριστήρες και ένα καθαρό αυτοκίνητο θα κάνουν το ταξίδι μας πιο άνετο και πιο ασφαλές. Επιπλέον είναι καλό να έχουμε μαζί μας, σε εύκολα προσβάσιμο σημείο, πόσιμο νερό, φορτισμένα κινητά τηλέφωνα, καλώδιο φόρτισης και χρήματα για διόδια ή γεμάτο πομποδέκτη.

Η φόρτωση του αυτοκινήτου πρέπει να γίνει με γνώμονα το χειρότερο σενάριο. Όλα τα μεγάλα και βαριά αντικείμενα, όπως βαλίτσες, πρέπει να είναι καλά στερεωμένα και στη σωστή θέση. Μια βαλίτσα ή ένα κουτί πάνω στην εταζέρα του χώρου αποσκευών, σε ένα έντονο φρενάρισμα θα πέσει στα κεφάλια των πίσω επιβατών. Αντίστοιχα προσέχουμε τί και πώς το βάζουμε, στη σχάρα του αυτοκινήτου.

Φροντίζουμε να ξεκινήσουμε όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστοι και ήρεμοι. Η κίνηση στους δρόμους θα είναι σίγουρα έντονη, επομένως ένα χρονικά πιεσμένο πρόγραμμα είναι πολύ πιθανό να μην μας «βγει» και να οδηγήσει σε στρες και πιο γρήγορη οδήγηση από ότι πρέπει και μπορούμε.

Φορούμε όλοι με σωστό τρόπο τη ζώνη ασφαλείας, δένουμε τα παιδιά στα ειδικά για το ύψος και το βάρος τους καθίσματα, δεν οδηγούμε αν έχουμε πιεί και σταματάμε αν νιώσουμε κούραση ή υπνηλία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και μερικά πολύ συνηθισμένα φάρμακα ή ένα μεγάλο γεύμα μπορεί να μας κάνει να νυστάξουμε.

Φυσικά έχουμε πάντα το αυτοκίνητο και τα ελαστικά σε καλή κατάσταση, ιδανικά ελεγμένα από ειδικούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!