5 συμβουλές για να γράψεις σωστά μια αγγελία μεταχειρισμένου

Μια σωστά δομημένη αγγελία μπορεί να ανεβάσει την αξία του αυτοκινήτου και να βοηθήσει στην γρήγορη πώλησή του.

5 συμβουλές για να γράψεις σωστά μια αγγελία μεταχειρισμένου

Μια σωστά δομημένη αγγελία μπορεί να ανεβάσει την αξία του αυτοκινήτου και να βοηθήσει στην γρήγορη πώλησή του.

Το αποφάσισες. Το αυτοκίνητο σου δεν σου κάνει πλέον, είτε επειδή άλλαξαν οι προτεραιότητες στη ζωή σου και χρειάζεσαι κάτι πιο πρακτικό, γρήγορο ή οικονομικό, είτε επειδή είναι πλέον πολύ παλιό. Αν αποφάσισες να το πουλήσεις σαν ιδιώτης, θα χρειαστεί να γράψεις μια αγγελία. Μια αγγελία που πρέπει να είναι άρτια για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών.

Δες παρακάτω ορισμένες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις προκειμένου να ανεβάσεις την αξία του αυτοκινήτου σου αλλά και να πετύχεις τη γρήγορη πώλησή του.

5 συμβουλές για μια σωστή αγγελία μεταχειρισμένου

1) Όρισε μια λογική τιμή. Σε εποχές όπου και το τελευταίο ευρώ έχει αξία, πολύς κόσμος θα γυρίσει την πλάτη σε πανάκριβα μεταχειρισμένα τα οποία δεν έχουν επαφή με τις τιμές που ισχύουν στην αγορά. Υπάρχουν τρόποι να διασταυρώσεις την αξία του οχήματός σου, ψάχνοντας online για αγγελίες με αντίστοιχα μοντέλα και βλέποντας τις τιμές τους. Αν για παράδειγμα, ένα μοντέλο κυμαίνεται στην αγορά από 4 έως 6 χιλιάδες ευρώ, κοίταξε τις εκδόσεις, τα χιλιόμετρα, τον εξοπλισμό και την κατάσταση του οχήματος, για να ορίσεις την τιμή που αντικατοπτρίζει το αυτοκίνητό σου.

2) Γράψε για το αυτοκίνητό σου. Εννοούμε όλες τις λεπτομέρειες που το αφορούν: τι μοντέλο είναι, πόσα χιλιόμετρα έχει, αν έχει τροποποιήσεις ή ζημιές, τι εξοπλισμό διαθέτει αναλυτικά, πότε έκανε τελευταίο service κ.α.. Καλό είναι να έχεις συγκεντρωμένα όλα τα έντυπα και αποδείξεις συντήρησης για να τα δείξεις αν και όταν σου ζητηθούν – αυτό δείχνει τάξη και ειλικρίνεια. Σημαντικό είναι επίσης να βάλεις σωστά στοιχεία επικοινωνίας (έχει συμβεί το τηλέφωνο να είναι λάθος!!!), αλλά και να ορίσεις μια τιμή – υπάρχουν αγοραστές που προσπερνούν τις αγγελίες χωρίς τιμή.

3) Βγάλε καλές φωτογραφίες. Πόσες φορές έχεις δει μια online αγγελία με στραβές, κουνημένες, θολές και περίεργες φωτογραφίες; Μια κακή φωτογραφία δείχνει προχειρότητα, κάτι που σίγουρα δεν θέλει ο νέος αγοραστής στο αυτοκίνητό του. Οι καλές φωτογραφίες με επαρκή φωτισμό και χωρίς φίλτρα δείχνουν το αυτοκίνητο όπως πραγματικά είναι. Τράβηξε αρκετές φωτογραφίες σε κάθε γωνία, ενώ καλό είναι να δείξεις και τις ζημιές που έχει το αυτοκίνητο.

4) Να είσαι ειλικρινής. Ας αντιστρέψουμε για λίγο τους ρόλους. Έστω ότι εσύ πήγαινες να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Θα σου άρεσε αν στην αγγελία έβλεπες το τέλειο αυτοκίνητο, πήγαινες να το δεις από κοντά και τελευταία στιγμή μάθαινες ότι έχει «χτύπημα στον προφυλακτήρα» ή «γρατζουνιές» ή «έναν τριγμό στην ανάρτηση»; Σίγουρα θα σε ενοχλούσε και το πιθανότερο είναι πως θα έφευγες ή θα ζητούσες αρκετά χαμηλότερη τιμή από αυτή που θα ζητούσε ο πωλητής. Για να το αποφύγεις, καλό είναι να γράψεις κάθε πρόβλημα στην αγγελία, αν υπάρχει, ώστε ο αγοραστής να έχει επίγνωση τι αυτοκίνητο θα έρθει να δει και να μην «πιαστεί κορόιδο».

5) Γίνε καλός και ευγενικός διαπραγματευτής. Σίγουρα ο ενδεχόμενος αγοραστής θα είναι πιο διαλλακτικός αν είσαι ευγενικός μαζί του. Τι σημαίνει αυτό; Μην είσαι απότομος, αλλά προσπάθησε να είσαι ειλικρινής και άμεσος. Απόφυγε επίσης κλισέ όπως «σούπερ φουλ έξτρα» ή «ατρακάριστο» – το τελευταίο χρησιμοποιείται πλέον ακόμα και σε αυτοκίνητα τα οποία στις φωτογραφίες φαίνονται τρακαρισμένα… Αν ο αγοραστής θελήσει να διαπραγματευτεί, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος να ρίξεις ελαφρώς την τιμή ώστε να τα βρείτε κάπου στην «μέση». Θεώρησε, τέλος, δεδομένο πως θα χρειαστεί πιθανότατα να πας το αυτοκίνητό σου για έλεγχο σε καποιο συνεργείο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!