Ατόπημα του Sebastian Vettel και της FIA

Ένα τόσο σωστό και ευαισθητοποιημένο πρότυπο έκανε κάτι που κανείς δεν περίμενε να δει και η FIA ασχολήθηκε με το δέντρο και αγνόησε το δάσος.

Ατόπημα του Sebastian Vettel και της FIA

Ένα τόσο σωστό και ευαισθητοποιημένο πρότυπο έκανε κάτι που κανείς δεν περίμενε να δει και η FIA ασχολήθηκε με το δέντρο και αγνόησε το δάσος.

Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη

Ο Γερμανός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, γνωστός για την ακτιβιστική του δραστηριότητα σε περιβαλλοντικά ζητήματα και όχι μόνο, οδήγησε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πίστα της  Μελβούρνης ένα scooter έχοντας μισοσηκωμένο το κράνος πάνω από το μέτωπο του.

Η εικόνα αυτή έκανε αμέσως του γύρω του κόσμου, περνώντας ένα τελείως λάθος μήνυμα που δεν συνάδει με τις αρχές του οδηγού, της Διεθνούς Ομοσπονδίας και του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή. Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, η Aston Martin του Vettel αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και ο οδηγός σταμάτησε στην άκρη της πίστας. Ένας κριτής του πρόσφερε το scooter για να πάει πίσω στα pits.

Ο οδηγός το πήρε και χαιρετώντας τους θεατές, κάποιες φορές και με τα δύο χέρια, οδήγησε μέχρι το box της ομάδας του, με το κράνος λυμένο και σηκωμένο μέχρι το μέτωπο του.

Στη συνέχεια κλήθηκε στους αγωνοδίκες για να δώσει εξηγήσεις, όχι για το θέμα τις οδικής ασφάλειας, αλλά για τη χρήση της πίστας σε στιγμή που απαγορευόταν. Ο οδηγός ανέφερε: «Ρώτησα αν θα έρθει κάποιος να με πάρει και μου μου είπαν, «Ναι, ναι μόλις τελειώσει η περίοδος δοκιμών». Και μετά ήρθε κάποιος με ένα σκούτερ και είπε, «Μπορείς να ανέβεις πίσω». «Είπα, «Μπορώ να το οδηγήσω;» Επειδή προτιμώ να οδηγώ. Αυτός μου έδωσε το σκούτερ και μου είπε «Έφυγες» Και ξεκίνησα. Σίγουρα προτιμούσα να πάω με το αυτοκίνητο πίσω και να μην έχω πρόβλημα. Δεν ήρθα εδώ για να οδηγήσω ένα σκούτερ».

Το εντυπωσιακό είναι ότι το πρόστιμο 5.000 που του επέβαλε η FIA αφορά τη χρήση της πίστας και όχι το κακό παράδειγμα σε σχέση με την οδική ασφάλεια και την οδηγική παιδεία!

Η FIA, η οποία ασχολείται ενεργά με τα θέματα Οδικής Ασφάλειας και οργανώνει εκδηλώσεις και προγράμματα σε όλο τον κόσμο, δεν ασχολήθηκε καθόλου με το λάθος μήνυμα που πέρασε μέσα από φωτογραφίες και video σε εκατομμύρια θαυμαστές του οδηγού και του σπορ όλων των ηλικιών.

Μακάρι να μην δούμε άλλη φορά έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο και οδηγό να κάνει τέτοιο λάθος και μακάρι η FIA να είναι πιο προσεκτική και συνεπής στις αρχές της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!