Η επιστροφή των Ιταλών

Η Tonale ήρθε να αλλάξει την ιστορία της Alfa Romeo και να σηματοδοτήσεις τις εξελίξεις και τη νέα πορεία της. Ακολουθούν πλάνα -αναμφίβολα- φιλόδοξα με την προσθήκη μοντέλων με ενδιαφέρον, ικανά να φέρουν την ιταλική μάρκα στη θέση που της αξίζει…

Η επιστροφή των Ιταλών

Η Tonale ήρθε να αλλάξει την ιστορία της Alfa Romeo και να σηματοδοτήσεις τις εξελίξεις και τη νέα πορεία της. Ακολουθούν πλάνα -αναμφίβολα- φιλόδοξα με την προσθήκη μοντέλων με ενδιαφέρον, ικανά να φέρουν την ιταλική μάρκα στη θέση που της αξίζει…

Γιάννης Καλογερόπουλος

Παρακολουθώντας πρόσφατα διαδικτυακά την παρουσίαση της νέας Alfa Romeo Tonale, πέρα από το αυτοκίνητο που πραγματικά φαίνεται να έχει τις σωστές βάσεις και προδιαγραφές για να κάνει καλή πορεία, αυτό που ξεχώρισα, ήταν η θετική διάθεση των ανθρώπων της ιταλικής μάρκας. Ο αέρας ανανέωσης και η χαρά της δημιουργίας που διαφαίνονταν στο πρόσωπό τους και πίσω από τα λόγια της παρουσίασης. Η υπερηφάνεια για το νέο τους δημιούργημα και η αισιοδοξία για το μέλλον.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στην Alfa Romeo με τον Jean-Philippe Imparato στο τιμόνι, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται υπό την ομπρέλα του Ομίλου Stallantis φαίνεται να της δίνει τη δυναμική που της αξίζει και να της επιτρέπει να κάνει πλάνα για το μέλλον. Η Tonale (δείτε σχετικά πατώντας εδώ) το νέο SUV της ιταλικής φίρμας είναι απλώς το ξεκίνημα και αναμένεται άμεσα να πλαισιωθεί από ένα ακόμα μοντέλο, στην αμέσως μικρότερη κατηγορία μεγέθους, που θα κάνει την γκάμα πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Jean-Philippe Imparato του CEO της Alfa Romeo, μέσα στο 2024 η ιταλική εταιρεία θα παρουσιάσει αυτό το νέο μικρότερο SUV, το οποίο θα είναι και αμιγώς ηλεκτρικό. Όπως αποκάλυψε, το όνομα αυτού θα είναι Brennero και παράλληλα με την ηλεκτρική έκδοση θα διατίθεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το πρώτο αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa Romeo θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο μετά, μέσα στο 2025.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo έχει ως στόχο η ιταλική μάρκα να ανταγωνιστεί την BMW σε όλα τα επίπεδα και να επιτύχει κερδοφορία μέσα στα επόμενα χρόνια. Για να το πετύχει αυτό η Alfa Romeo θα χρειαστεί νέα, ανταγωνιστική γκάμα, με την εταιρεία να σχεδιάζει την εξέλιξη πέντε νέων μοντέλων.

Ένα από αυτά είναι η πρόσφατη Tonale, ενώ τα άλλα δύο θα είναι ο αντικαταστάτης των Giulia και Stelvio. Το επόμενο και τέταρτο, θα είναι το μικρότερο SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από την Tonale, ενώ ακόμα δεν έχουν παρθεί αποφάσεις σχετικά με το πέμπτο μοντέλο. Ο Jean-Philippe Imparato στοχεύει να διευρύνει το πεδίο δράσης της μάρκας και σε άλλες αγορές εκτός Ευρώπης, όπως αυτή των ΗΠΑ.

Επίσης, στόχος είναι κάθε χρόνο και μέχρι το 2030 να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο, είτε αυτό είναι εντελώς νέο, είτε ανανεωμένη εκδοχή κάποιου γνωστού. Η Tonale σηματοδοτεί τη νέα εποχή της Alfa Romeo, που δείχνει πιο εστιασμένη και θα αποτελέσει παράλληλα τη γέφυρα για τη μετάβαση στο ηλεκτρικό της μέλλον.

Φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο και αυτό σίγουρα χαροποιεί τους φίλους της ιταλικής μάρκας και όχι μόνο. Τα φιλόδοξα πλάνα της Alfa Romeo υπό την καθοδήγηση του Jean-Philippe Imparato και την υποστήριξη του νέου μεγάλου Ομίλου Stallantis δημιουργούν αισιοδοξία και βάσιμες ελπίδες για την επιστροφή της ιταλικής μάρκας στη θέση που της αξίζει.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!