Νικητής το Bridgestone Potenza Sport σε δοκιμή σπορ ελαστικών

Το συγκριτικό τεστ από το Autobild sportscars διεξήχθη με τη συμμετοχή εννέα ελαστικών

Νικητής το Bridgestone Potenza Sport σε δοκιμή σπορ ελαστικών

Το συγκριτικό τεστ από το Autobild sportscars διεξήχθη με τη συμμετοχή εννέα ελαστικών

Το κορυφαίο ελαστικό στη γκάμα της Bridgestone, το Potenza Sport, αναδείχθηκε νικητής στη δοκιμή σπορ ελαστικών 2021 που πραγματοποίησε το Autobild sportscars. Το Potenza Sport συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία έναντι άλλων 8 ελαστικών σε διάσταση 265/35 ZR 20 με μία Ford Mustang 5.0. Συγκέντρωσε συνολικά καλύτερη βαθμολογία σε βρεγμένο και κορυφαίες βαθμολογίες σε στεγνό και τον χαρακτηρισμό «υποδειγματικό» από το γερμανικό περιοδικό.

Το ελαστικό εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων της Bridgestone κατέγραψε τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνό από όλα τα υπόλοιπα ελαστικά και συμπεριλήφθη μέσα στις δύο κορυφαίες επιδόσεις της δοκιμής στον χειρισμό σε στεγνό. Στο βρεγμένο, το Bridgestone Potenza Sport είχε και πάλι τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος και βραβεύτηκε με την καλύτερη απόδοση στο χειρισμό σε βρεγμένο και την καλύτερη απόδοση σε υγρό καιρό σε κυκλική πίστα. Στο κορυφαίο σπορ ελαστικό αποδόθηκαν επίσης πολύ καλές επιδόσεις κατά της υδρολίσθησης που συνέβαλαν σε αυτό που το AutoBild sportscars περιέγραψε ως «ένα εντελώς νέο σημείο αναφοράς» στον χειρισμό σε  βρεγμένο.

Η δοκιμή σπορ ελαστικών 2021 του AutoBild sportscars ήταν η πρώτη δοκιμή του ελαστικού που διεξήχθη από ένα ανεξάρτητο περιοδικό αυτοκινήτου, αλλά όχι το πρώτο του βραβείο. Ο TÜV SÜD, ένας από τους πιο σεβαστούς ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών στην Ευρώπη, απένειμε στο Bridgestone Potenza Sport την καλύτερη απόδοση τόσο στο στεγνό φρενάρισμα όσο και στην σταθερότητα σε στροφή και σε ευθεία, σε σχέση με τους ανταγωνιστές στην premium κατηγορία, κατά την κυκλοφορία του ελαστικού.1 Ο TÜV SÜD χαρακτήρισε επίσης το Bridgestone Potenza Sport, το οποίο έχει βαθμολογία «Α» στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα στο κράτημα σε βρεγμένο σε όλες τις διαστάσεις, με την καλύτερη απόδοση στην στροφή σε βρεγμένο και χειρισμό.

Εξελιγμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, το Bridgestone Potenza Sport διατίθεται σε 96 διαστάσεις – από 17 “έως 22”, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιβατικών αυτοκινήτων και ασφάλτινων SUV, που κυμαίνονται από premium sedan και SUV έως πολυτελή και εμβληματικά αυτοκίνητα.

«Αυτή είναι μια φανταστική αναγνώριση για αυτό που ήδη γνωρίζαμε ως κορυφαία στην αγορά απόδοση του Bridgestone Potenza Sport», δήλωσε ο Daniel Giroud, Διευθύνων Σύμβουλος Πωλήσεων της Bridgestone EMIA. «Η ανακήρυξη μας ως γενικός νικητής των δοκιμών από ένα τόσο διάσημο μέσο ή περιοδικό, σε έναν τομέα τόσο υψηλής ποιότητας, αποτελεί απόδειξη για τις δυνατότητες του νέου μας σπορ ελαστικού. Μετά από τα πρόσφατα αποτελέσματα-ορόσημα δοκιμών για τα άλλα premium ελαστικά μας, όπως το καλοκαιρινό ελαστικό Bridgestone Turanza T005 και το χειμερινό ελαστικό Bridgestone Blizzak LM005, η μακρόχρονη φιλοδοξία μας να πρωτοπορούμε σε premium ελαστικά υψηλής αξίας, που βρίσκονται στην κορυφή των δοκιμών περιοδικών, είναι ισχυρότερη από ποτέ. Με το Potenza Sport, η Bridgestone δημιούργησε ένα ελαστικό εξαιρετικά υψηλής απόδοσης που διατηρεί τον έλεγχο των οδηγών, ενώ ξεκλειδώνει την απόδοση του οχήματός τους. Το Potenza Sport αποτελεί πραγματικά τη νέα τελειότητα στις σπορ επιδόσεις.”

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!