Πόσα θα έδινες για το Yaris Cross;

Στη Γαλλία πάντως το μικρό SUV της Toyota ξεπερνά σε τιμή τα 30.000 ευρώ

Πόσα θα έδινες για το Yaris Cross;

Στη Γαλλία πάντως το μικρό SUV της Toyota ξεπερνά σε τιμή τα 30.000 ευρώ

Με το Yaris Cross, που δανείζεται από το Yaris το όνομα και την πλατφόρμα GA-B αλλά διαφέρει σημαντικά σε διαστάσεις και σχεδίαση, η Toyota εισέρχεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία στην Ευρώπη των μικρών SUV. Η γραμμή παραγωγής του βρίσκεται στη Γαλλία, όπου έγιναν γνωστές οι τιμές ενόψει της έναρξης προ-παραγγελιών.

Η έκδοση Collection κοστίζει  30.500 ευρώ, ενώ η Trail με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, off road look, head-up display και αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά-πίσω να βρίσκονται – μεταξύ άλλων – στον εξοπλισμό του, κοστίζει από 31.700 ευρώ. Ακόμη ακριβότερο είναι το Yaris Cross Premiere, η πολυτελής έκδοση περιορισμένης παραγωγής. Θα πωλείται στη Γαλλία από 34.000 ευρώ, προσφέροντας διχρωμία αμαξώματος, ηλιοροφή, ημι-αυτόνομο σύστημα στάθμευσης και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών. Μελλοντικά θα λανσαριστούν πιο προσιτές εκδόσεις, με τιμές στη Γαλλία από 25.500 ευρώ.

Οι τιμές του πάντως στην Ελλάδα αναμένεται να είναι αρκετά χαμηλότερες, το πόσο πάντως θα το μάθουμε καθώς θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία κυκλοφορίας του στη χώρα μας.

Το Yaris Cross είναι αποκλειστικά υβριδικό, με τον 3κύλινδρο 1.5 βενζίνης, κύκλου Atkinson, να αποδίδει 116 ίππους. Οι εκδόσεις AWD-i διαθέτουν χειροκίνητη επιλογή λειτουργιών Trail και Snow για αυξημένη σταθερότητα σε τερέν που είναι δύσβατα ή έχουν χαμηλή πρόσφυση. Η προσθιοκίνητη έκδοση του Yaris Cross εκτιμάται ότι εκπέμπει γύρω στα 100 γρ. CO2 ανά χλμ και η τετρακίνητη λιγότερο από 110 γρ. στον κύκλο WLTP, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα Yaris Cross θα απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!