Bentley Continental GT Speed: Έξτρα δύναμη

Περισσότερη ισχύς, νέες τεχνολογίες και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης για το βρετανικό Grand Tourer

Bentley Continental GT Speed: Έξτρα δύναμη

Περισσότερη ισχύς, νέες τεχνολογίες και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης για το βρετανικό Grand Tourer

Ως το «πιο δυναμικό μοντέλο στα 101 χρόνια ιστορίας της», μας συστήνει η Bentley τη νέα Continental GT Speed. Χωρίς να γίνονται συμβιβασμοί στην ποιότητα κύλισης και την πολυτέλεια, η τρίτη γενιά του Grand Tourer υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις για τον… μυημένο οδηγό.

«Καρδιά» της τετρακίνητης GT Speed αποτελεί ο αναβαθμισμένος 6λιτρος W12 TSI, ο οποίος αποδίδει επιπλέον 24 ίππους, φθάνοντας την μέγιστη ισχύ στους 659 ίππους. Η ροπή παραμένει στα… ύψη και συγκεκριμένα στα 900 Nm. Τα 300+ χλμ/ώρα είναι κάτι παραπάνω από εφικτό, καθώς η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 335 χλμ/ώρα. Ομοίως οι επιταχύνσεις παραπέμπουν σε supercar, με τη διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,6 δλ (βελτίωση κατά 0,1 δλ).

Τόσο ο κινητήρας όσο και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων συνεργάζονται ιδανικά στη λειτουργία Sport, για πιο άμεση απόκριση σε κάθε βύθισμα του δεξιού πεντάλ. Στο ίδιο πρόγραμμα μεγαλύτερο μέρος της διαθέσιμης ροπής περνά στους πίσω τροχούς. Στα προγράμματα Bentley και Comfort έμφαση δίνεται στην άνεση που χαρακτηρίζει κάθε δημιουργία της βρετανικής μάρκας, παρέχοντας στον οδηγό την αίσθηση της σιγουριάς στις υψηλές ταχύτητες.

Άξια αναφοράς είναι η παρουσία – παρθενική σε μία Bentley – ηλεκτρονικού πίσω διαφορικού (eLSD), το οποίο αυξάνει τα επίπεδα σταθερότητας και πρόσφυσης σε κάθε διαδρομή. Το νέο σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης All-Wheel Steering επεμβαίνει περισσότερο στην GT Speed σε σχέση με την Flying Spur, στρίβοντας ελαφρά τους πίσω τροχούς: σε χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες στην αντίθετη κατεύθυνση με τους εμπρός για περισσότερη ευελιξία, σε υψηλές στην ίδια κατεύθυνση, για επιπλέον σταθερότητα.

Στο πνεύμα της εποχής, η GT Speed εφοδιάζεται με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων. Σε συνθήκες χαμηλού φορτίου τίθενται εκτός λειτουργίας αυτόματα 6 από τους 12 κυλίνδρους, για περιορισμό της κατανάλωσης.

Οι αισθητικές επεμβάσεις εντοπίζονται στη γρίλια και τους προφυλακτήρες, τους αποκλειστικούς τροχούς 22 ιντσών, τα φωτιζόμενο μαρσπιέ, τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης στο τετραθέσιο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν οι επενδύσεις από Alcantara και τα σημεία με αλουμίνιο. Με όγκο 358 λίτρα, ο χώρος αποσκευών της Continental GT Speed φιλοξενεί τα απαραίτητα για την εκδρομή του Σαββατοκύριακου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!