Μετά το τέλος της Παρασκευής, ο Oliver Solberg διατηρεί την πρωτοπορία του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με τους Elfyn Evans και Sebastien Ogier να ακολουθούν.
Ο Oliver Solberg κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά του έναντι των συναθλητών του πάνω από ένα λεπτά και να παραμείνει μπροστά μετά το μπροστινό αριστερό κλατάρισμα στην ΕΔ5. Ο Σουηδός οδηγός συνέχισε να εντυπωσιάζει, καθώς ήταν ο ταχύτερος οδηγός σε τρεις ειδικές διαδρομές.
O Elfyn Evans είναι ακόμα στην δεύτερη θέση και έγραψε τον καλύτερο χρόνο στην ΕΔ5. Ωστόσο, αντιμετώπισε υποστροφή στην ΕΔ8, με αποτέλεσμα να πάει ευθεία σε μια στροφή και να έχει επαφή με ένα ανάχωμα.
Ο Sebastien Ogier κάνει το 1-2-3 για την Toyota Gazoo Racing WRT. Ήταν ο ταχύτερος οδηγός στις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές της ημέρας, με αποτέλεσμα η διαφορά του από τον δεύτερο Evans να μειωθεί στα 6,5 δευτερόλεπτα.
Ο Adrien Fourmaux ανέβηκε στην τέταρτη θέση παρά το γεγονός πως αντιμετώπισε πρόβλημα με το χειρόφρενο από την έναρξη του μεσημβρινού σκέλους. Μάλιστα, ο ίδιος έπρεπε να κάνει αναστροφή στην ΕΣ7, καθώς έσβησε ο κινητήρας του i20N σε μια φουρκέτα, ενώ δέχθηκε 30 δευτερόλεπτα ποινή επειδή άργησε τρία λεπτά στο stop control της ΕΔ8.
Ο Thierry Neuville έπεσε πίσω από τον συναθλητή του, Fourmaux, στο τέλος της ΕΔ9, καθώς ο Βέλγος κόλλησε σε ένα χαντάκι και έχασε πάνω από τρία λεπτά, με τους θεατές να τον τοποθετούν πάλι στο δρόμο. Αξίζει να αναφερθεί πως ήταν για 3,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον τρίτο Ogier στο τέλος της ΕΔ4.
O Jon Armstrong ήταν πέμπτος και μπροστά από τον Fourmaux για 4,1 δευτερόλεπτα στο τέλος της ΕΔ4, αλλά έπεσε στην έκτη θέση στο τέλος της ΕΔ8 όταν σταμάτησε να αλλάξει το μπροστινό δεξί κλαταρισμένο ελαστικό. Μάλιστα, άφησε τον Paddon να τον προσπεράσει στην ειδική διαδρομή και τον έφτασε προς το τέλος της ΕΔ8, καθώς ο Paddon ήταν πιο αργός.
Ο Hayden Paddon ανέβηκε στην έβδομη θέση και το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε σήμερα ήταν στην ΕΔ9 όταν έσβησε ο κινητήρας του i20N, με αποτέλεσμα να χάσει πέντε δευτερόλεπτα από αυτό το περιστατικό.
Ο Takamoto Katsuta έπεσε στην δωδέκατη θέση, καθώς είχε τρία κλαταρίσματα σήμερα. Όμως, το σοβαρότερο από όλα ήταν όταν έχασε την υποβοήθηση του τιμονιού στην ΕΔ7, με αποτέλεσμα να χάσει πολλά λεπτά σε όλες τις ειδικές διαδρομές του δεύτερου σκέλους της Παρασκευής. Μάλιστα, ο συνοδηγός του, Aaron Johnston, χρησιμοποιούσε το χειρόφρενο αντί για τον ίδιο, ιδιαίτερα στις φουρκέτες.
Οι Gregoire Munster και Sami Pajari είναι εκτός δεκάδας. Ο Munster σταμάτησε 8,8 χιλιόμετρα μέσα στην ΕΔ8 και έχασε πολύτιμα δευτερόλεπτα, ενώ στη αμέσως επόμενη ειδική διαδρομή είχε κλατάρισμα μπροστά δεξιά.
Ο Josh McErlean αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, καθώς είχε έξοδο στην ΕΔ9.






