F1: Ο Max Verstappen ένιωσε σαν κλόουν στην τελετή έναρξης του GP Λας Βέγκας

Η φαντασμαγορική εναρκτήρια τελετή του παρθενικού GP Λας Βέγκας δεν άρεσε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, Max Verstappen, ο οποίος ένιωθε σαν… κλόουν κατά τη διάρκειά της.

F1: Ο Max Verstappen ένιωσε σαν κλόουν στην τελετή έναρξης του GP Λας Βέγκας

Η φαντασμαγορική εναρκτήρια τελετή του παρθενικού GP Λας Βέγκας δεν άρεσε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, Max Verstappen, ο οποίος ένιωθε σαν… κλόουν κατά τη διάρκειά της.

Μία πλούσια σε θέαμα εναρκτήρια τελετή διοργάνωσε την Τετάρτη η Formula 1 για το παρθενικό Grand Prix Λας Βέγκας αυτού του Σαββατοκύριακου. Μαζί με ένα σόου με drone και μουσικές παραστάσεις, η εκδήλωση περιλάμβανε ένα τμήμα κατά το οποίο οι οδηγοί βγήκαν από γιγαντιαία κουτιά στην ευθεία των pits και παρουσιάστηκαν στο κοινό.

Ο Max Verstappen, ο οποίος επέλεξε να μην παρευρεθεί σε μία VIP εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε αργότερα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Wynn, παρά την έκκληση του προέδρου και CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, προς όλους του οδηγούς να βρίσκονται εκεί. Ο Verstappen δήλωσε ότι δεν απολαμβάνει μέχρι στιγμής την εμπειρία του Λας Βέγκας: «Για μένα αυτά τα πράγματα μπορούν να παραλειφθούν. Δεν έχει να κάνει με τον τραγουδιστή, απλά όταν στέκεσαι εκεί πάνω, μοιάζεις με κλόουν. Είναι 99% σόου και 1% αθλητικό γεγονός».

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Απλά μου αρέσει να εστιάζω πάντα στην πλευρά των επιδόσεων των πραγμάτων. Δε μου αρέσουν όλα τα πράγματα γύρω από αυτό, ούτως ή άλλως. Ξέρω, βέβαια, ότι σε κάποια μέρη είναι μέρος της διοργάνωσης, αλλά ας πούμε ότι δεν με ενδιαφέρει. Ανυπομονώ να προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά δεν ανυπομονώ για το σόου. Μπορείς να το δεις με δύο τρόπους, από την πλευρά των επιχειρηματιών ή από την πλευρά του αθλητισμού, οπότε φυσικά καταλαβαίνω και τη δική τους πλευρά, αλλά απλά εκφράζω τη γνώμη μου».

Παρακολουθήστε την εναρκτήρια τελετή του GP Λας Βέγκας

«Δεν είμαστε μέτοχοι, οπότε απλά ακολουθούμε. Θέλω να πω, αυτοί αποφασίζουν τι θα κάνουν, σωστά; Και εγώ το ίδιο θα έκανα αν ήμουν ο ιδιοκτήτης, δε θα άκουγα τους οδηγούς, είναι το άθλημά μου, και κάνω ό,τι θέλω με αυτό. Δεν είναι στόχος μου η γνώμη μου να κάνει τεράστια διαφορά. Αλλά όταν μου κάνετε μια ερώτηση και νιώθω ότι θέλω να την απαντήσω, θα την απαντήσω με ειλικρινή τρόπο. Αν κάποιος θέλει πραγματικά να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, να θέλει πολύ περισσότερο σόου συνδεδεμένο με το πρόγραμμα, υποθέτω ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό».

«Αλλά εφόσον όλα πάνε καλά βέβαια, τότε και αυτοί μπορούν να πουν ότι όλα λειτουργούν καλά. Αλλά ναι, ας δούμε για πόσο καιρό θα αρέσει και στους οπαδούς. Εγώ απλά οδηγώ εκεί που πρέπει να οδηγήσω. Θέλω να πω, μπορείς ακόμα να εκφράζεις τη γνώμη σου για τα πράγματα. Για τα υπόλοιπα, απλά κάνεις το Σαββατοκύριακό σου και πηγαίνεις στον επόμενο» (αγώνα).

F1 - Max Verstappen (Red Bull)

Όταν ο Verstappen πιέστηκε να δώσει τη γνώμη του για τη διαχείριση της F1 από τη Liberty Media, απάντησε: «Υποθέτω ότι εξακολουθούν να βγάζουν χρήματα. Είτε μου αρέσει είτε όχι, δεν εξαρτάται από εμένα. Αλλά, επίσης, δεν πρόκειται να προσποιηθώ. Απλώς πάντα εξέφραζα τη γνώμη μου σε θετικά και αρνητικά πράγματα. Και έτσι ακριβώς είμαι. Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει το σόου λίγο περισσότερο. Εμένα δε μου αρέσει καθόλου, μεγάλωσα βλέποντας μόνο την πλευρά της απόδοσης. Οπότε για μένα, μου αρέσει να βρίσκομαι στο Λας Βέγκας, αλλά όχι τόσο πολύ για τον αγώνα».

Ο Verstappen δήλωσε επίσης ότι δεν είναι πολύ εντυπωσιασμένος από τη χάραξη της πίστας του Λας Βέγκας: «Ναι, δεν είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Απλά δεν έχει πολλές στροφές, για να είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω. Θέλω να πω, θα εξαρτηθεί πιθανώς και λίγο από την πρόσφυση που θα παρέχει. Δεν φαίνεται να έχει πολλή πρόσφυση».

«Δε νομίζω ότι είναι τόσο συναρπαστική (πίστα), αυτό είναι το μόνο πράγμα. Αλλά φυσικά ήδη για μένα ένα σιρκουί πόλης δεν είναι πολύ συναρπαστικό, ειδικά με αυτά τα νέα μονοθέσια, που είναι πολύ βαριά. Και ειδικά όταν έχεις χαμηλή πρόσφυση, αυτό δε βοηθάει. Φυσικά θα είναι υπέροχη η διέλευση μέσα από το Strip, αλλά στη συνέχεια η ίδια η χάραξη δε νομίζω ότι είναι και η πιο συναρπαστική, νομίζω. Ένα μονοθέσιο F1 είναι πολύ πιο διασκεδαστικό με πολλές γρήγορες στροφές».

Όσον αφορά τη φύση της χάραξης της πίστας, ο Lewis Hamilton συμφώνησε με το Verstappen: «Αλλά δεν είναι η πιο τεχνική πίστα, οπότε ελπίζω ότι αυτό θα το κάνει λίγο πιο εύκολο» για τη Mercedes, η οποία δυσκολεύτηκε με την επιλογή στησίματος στον προηγούμενο αγώνα, το GP Σάο Πάολο. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα είναι μια πρόκληση και θα είναι δύσκολο να λειτουργήσουν τα ελαστικά αυτό το Σαββατοκύριακο», λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Από την πλευρά του, ο Fernando Alonso πιστεύει ότι το σόου πρέπει να αποτελεί μέρος ξεχωριστών αγώνων όπως το GP Λας Βέγκας: «Πρέπει να πω ότι νομίζω πως μέρη όπως αυτό, με τις επενδύσεις που έχουν γίνει και το μέρος που αγωνιζόμαστε, αξίζει μια λίγο διαφορετική αντιμετώπιση και μια μεγαλύτερη επίδειξη, όπως αυτό που κάναμε σήμερα. Είμαι εντάξει να κάνω κάτι παραπάνω για τέτοιου είδους εκδηλώσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η άποψη του Charles Leclerc: «Είναι πολλά πράγματα γύρω από τον αγώνα. Αλλά νομίζω ότι αν δεν το κάνεις αυτό εδώ, δε θα το κάνεις πουθενά. Αλλά όταν έρχεσαι σε ένα μέρος όπως το Λας Βέγκας, όταν πηγαίνεις σε ένα μέρος όπως το Μαϊάμι, η F1 πρέπει να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει λίγο περισσότερο σόου γύρω από τον αγώνα, αυτό είναι καταπληκτικό».

«Αυτό ίσως προσελκύσει ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται αρχικά για τους αγώνες, αλλά μόλις δουν τα μονοθέσια στην πραγματικότητα θα ενδιαφερθούν. Και αυτό θα μπορούσε να ενδεχομένως να φέρει πολύ περισσότερους οπαδούς στο άθλημα τα επόμενα χρόνια, οπότε νομίζω ότι είναι σπουδαίο αυτό που έχει κάνει η F1 μέχρι τώρα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!