F1: Αμφιβολίες για το GP Άμπου Ντάμπι

Η εμπόλεμη κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας θέτει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του προγραμματισμένου φινάλε του Πρωταθλήματος της Formula 1, το Grand Prix Άμπου Ντάμπι.

F1: Αμφιβολίες για το GP Άμπου Ντάμπι

Η εμπόλεμη κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας θέτει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του προγραμματισμένου φινάλε του Πρωταθλήματος της Formula 1, το Grand Prix Άμπου Ντάμπι.

Όπως συμβαίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, το φινάλε του Πρωταθλήματος της Formula 1 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι. Η έκρυθμη κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας όμως, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του GP Άμπου Ντάμπι, που είναι προγραμματισμένο να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν της Formula 1.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Formula 1 ετοιμάζεται για το GP Σάο Πάολο. Το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι κενό και στη συνέχεια ακολουθεί το πρώτο GP Λας Βέγκας. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα η σεζόν να ολοκληρωθεί εκεί, στην έρημο της Νεβάδα, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Δεδομένου ότι υπάρχουν χιλιάδες άτομα που εργάζονται στα paddock της Formula 1, η FIA και η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του αθλήματος, Liberty Media, θα πρέπει να λάβουν υπεύθυνες αποφάσεις.

Η ανώτατη διοίκηση της Formula 1 εξετάζει την κατάσταση, παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί τις συνθήκες ασφαλείας. Πρώτα από όλα, όμως, χρειάζεται η έγκριση του διοργανωτή. Το Μπαχρέιν δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα για το Πρωτάθλημα WEC, το οποίο θα ολοκληρωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Sakhir.

H απάντηση για το GP Άμπου Ντάμπι της Formula 1 αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες ώρες, ίσως και σήμερα το απόγευμα. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι ομάδες έχουν ήδη ειδοποιηθεί για τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σύντομα, επειδή οι ομάδες θα πρέπει να γνωρίζουν μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου του GP Σάο Πάολο, για να γνωρίζουν που θα μεταφερθεί ο εξοπλισμός τους από τη Βραζιλία.

Αν το GP Άμπου Ντάμπι δε διεξαχθεί, θα είναι ο δεύτερος αγώνας της σεζόν που ακυρώνεται λόγω ανωτέρας βίας, έπειτα από το GP Εμίλια Ρομάνια στην Imola, που ακυρώθηκε λόγω των πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του αγώνα. Ήδη από το 2022 είχε ακυρωθεί επίσης το φετινό GP Κίνας.

Μία πιθανή ακύρωση του GP Άμπου Ντάμπι, θα άφηνε το GP Λας Βέγκας ως το φινάλε της σεζόν στο ντεμπούτο του, κάτι που δεν θα δυσαρεστούσε απαραίτητα τη Liberty Media, η οποία διοργανώνει τον αγώνα. Ωστόσο, η ακύρωση του GP Άμπου Ντάμπι θα οδηγούσε σε σημαντική οικονομική απώλεια για το Πρωτάθλημα, αν και θα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας.

Ενημέρωση: Η Formula 1 φαίνεται ότι έχει ενημερώσει τις ομάδες ότι δε διατρέχει υψηλότερος κίνδυνος μη διεξαγωγής του Grand Prix, σύμφωνα με δημοσίευμα του Motorsport.com. Άρα το GP Άμπου Ντάμπι αναμένεται να γίνει κανονικά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!