F1: Ο Πρωταθλητής της Formula E θα οδηγήσει τη Red Bull σε FP1

O Βρετανός Jake Dennis, που κατέκτησε φέτος το Πρωτάθλημα της Formula E, θα οδηγήσει το μονοθέσιο Formula 1 της Red Bull στις ελεύθερες δοκιμές του GP Άμπου Ντάμπι, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

F1: Ο Πρωταθλητής της Formula E θα οδηγήσει τη Red Bull σε FP1

O Βρετανός Jake Dennis, που κατέκτησε φέτος το Πρωτάθλημα της Formula E, θα οδηγήσει το μονοθέσιο Formula 1 της Red Bull στις ελεύθερες δοκιμές του GP Άμπου Ντάμπι, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

O 28χρονος Βρετανός Jake Dennis, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο φέτος στο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων Formula E με την ομάδα της Andretti, θα κάνει το ντεμπούτο του σε αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, οδηγώντας το μονοθέσιο της Red Bull στις ελεύθερες δοκιμές του φινάλε της φετινής σεζόν, στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι.

Ο Dennis είχε διεξάγει δύο ημέρες δοκιμές με τη Red Bull πριν από 5 χρόνια, το 2018, στις πίστες της Βαρκελώνης και του Hungaroring. Όλες οι ομάδες του grid πρέπει να παραχωρήσουν δύο φορές ένα από τα μονοθέσιά τους στα χέρια νεαρού οδηγού (που έχει συμμετάσχει σε λιγότερα από 2 Grand Prix της Formula 1) σε μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση, η Red Bull θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τους κανονισμούς παραχωρώντας αμφότερα τα μονοθέσιά της σε νεαρούς οδηγούς στο FP1 του GP Άμπου Ντάμπι, καθώς ο 19χρονος Γάλλος Isack Hadjar (14ος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της Formula 2, λίγο πριν το τέλος της πρώτης του σεζόν στο θεσμό), θα οδηγήσει την άλλη RB19. O Hadjar θα οδηγήσει και το μονοθέσιο της AlphaTauri στο GP Μεξικού.

O Δανός προστατευόμενος της Mercedes, ο 21 ετών Δανός Frederik Vesti, 2ος στη βαθμολογία της Formula 2 αυτή τη στιγμή, θα οδηγήσει το γερμανικό μονοθέσιο στις ελεύθερες δοκιμές του GP Μεξικού, όπου οι ομάδες θα δοκιμάσουν την καινούργια σύσταση γόμας ελαστικών C4 που προετοιμάζει για το 2024 η Pirelli.

Επίσης, γνωρίζουμε ότι ο 24χρονος Μεξικανός Pato O’Ward, οδηγός της McLaren στο IndyCar, θα οδηγήσει τη McLaren του Lando Norris στο FP1 του GP Άμπου Ντάμπι. O Oscar Piastri, όντας πρωτοεμφανιζόμενος στο GP Μπαχρέιν, έχει εκπληρώσει το άλλο μισό της υποχρέωσης της McLaren.

Αφότου ο 24χρονος Ρώσος, γεννημένος στο Ισραήλ, Robert Shwartzman, που αγωνίζεται φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT Wοrld Challenge, oδήγησε το μονοθέσιο του Carlos Sainz για τη Ferrari στο GP Ολλανδίας, αναμένεται να το ξανακάνει (με το μονοθέσιο του Charles Leclerc) στο GP Άμπου Ντάμπι.

Η Alpine ανακοίνωσε ότι ο 20χρονος Αυστραλός Jack Doohan, 4ος στη βαθμολογία της Formula 2 αυτή τη στιγμή και γιος του 5 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μοτοσυκλετών, Mick Doohan, θα οδηγήσει το γαλλικό μονοθέσιο στις ελεύθερες δοκιμές των GP Μεξικού και Άμπου Ντάμπι.

Παράλληλα, ο 18χρονος Βρετανός Oliver Bearman, μέλος της Ακαδημίας νεαρών οδηγών της Ferrari και 6ος στο Πρωτάθλημα της Formula 2, θα οδηγήσει το μονοθέσιο της Haas στις ελεύθερες δοκιμές των GP Μεξικού και Άμπου Ντάμπι.

Η Alfa Romeo αναμένεται να παραχωρήσει το μονοθέσιό της στον προστατευόμενο της ακαδημίας νεαρών οδηγών της Sauber, τοn 20χρονο Γάλλο Theo Pourchaire, που προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της Formula 2 με 25 βαθμούς διαφορά, με τους δύο αγώνες στο Άμπου Ντάμπι να απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

Ο περυσινός Πρωταθλητής της Formula 2, o 23χρονος Βραζιλιάνος Felipe Drugovich, εφεδρικός οδηγός της Aston Martin, που οδήγησε το μονοθέσιο του Lance Stroll στο FP1 του GP Ιταλίας, αναμένεται να αναλάβει κάποια στιγμή το μονοθέσιο του Fernando Alonso.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!