F1: Το προσύμφωνο της Andretti για τους V6 της Alpine έχει λήξει

Η Alpine αναφέρει ότι το προσύμφωνο που είχε συνάψει για την προμήθεια πελατειακών μονάδων ισχύος στη νέα ομάδα Formula 1 του Michael Andretti, έχει πλέον λήξει.

F1: Το προσύμφωνο της Andretti για τους V6 της Alpine έχει λήξει

Η Alpine αναφέρει ότι το προσύμφωνο που είχε συνάψει για την προμήθεια πελατειακών μονάδων ισχύος στη νέα ομάδα Formula 1 του Michael Andretti, έχει πλέον λήξει.

Η αμερικανική ομάδα της Andretti έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της να εισέλθει στη Formula 1 εδώ και αρκετό καιρό και στο πλαίσιο αυτού, είχε συνάψει προσύφωνο με την Alpine/Renault για την προμήθεια των γαλλικών μονάδων ισχύος καθώς και για πιθανά πελατειακά εξαρτήματα όπως κιβώτια, αναρτήσεις και περιφερειακά συστήματα.

Αυτή η συμφωνία θα λειτουργούσε αρχικά ως μεταβατικό στάδιο για την Andretti, η οποία έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Cadillac, θυγατρική μάρκα της General Motors, η οποία αναμένεται μελλοντικά να εξελίξει τη δική της μονάδα ισχύος, έχοντας ήδη στρατολογήσει προσωπικό με εμπειρία στη Formula 1. Ωστόσο, αφού η FIA ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αποδέχτηκε τη συμμετοχή της Andretti και ότι τώρα επαφίεται στη FOM να εξετάσει μια εμπορική συμφωνία, προέκυψε ότι το σχέδιο προμήθειας πελατειακών μονάδων ισχύος της Alpine/Renault δεν ισχύει πλέον.

Ο προσωρινός επικεφαλής της ομάδας Alpine, Bruno Famin, μιλώντας στο Motorsport, δήλωσε ότι η κατάσταση άλλαξε νωρίτερα φέτος, όταν έληξε η διορία της συμφωνίας που είχε υπογραφεί με την Andretti το Μάρτιο: «Είχαμε ένα προσύμφωνο με την Andretti, το οποίο έληξε επειδή έπρεπε να τους χορηγηθεί συμμετοχή στην F1 πριν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι με την Andretti, πρέπει να διαπραγματευτούμε ένα επίσημο συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα απολύτως συμβόλαιο με την Andretti».

Ο Famin εξήγησε ότι, μετά τη λήξη της επιλογής του προσυμφώνου πριν από αρκετούς μήνες, δεν υπήρξαν περαιτέρω διαπραγματεύσεις και δεν υπάρχει πρόθεση να ξαναρχίσουν οι συζητήσεις, μέχρι να γίνει σαφές από τη FOM ότι η συμμετοχή της Andretti θα εγκριθεί. Παρότι η Andretti έχει συνάψει συμφωνία με την Cadillac για την υποστήριξη της συμμετοχής της στην F1, ο Famin δήλωσε ότι η συνεργασία με μια αντίπαλη μάρκα αυτοκινήτων δε θα επηρεάσει βραχυπρόθεσμα τη συμφωνία πελατειακών μονάδων ισχύος.

Ωστόσο, ο Famin τόνισε ότι υπήρχαν χρονικοί παράγοντες που έπρεπε να ληφθούν υπόψη. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι αν δεν ληφθεί απόφαση μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, θα είναι πολύ δύσκολο για τις γαλλικές μονάδες ισχύος να είναι έτοιμες για το 2025. Αν και η Alpine είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο προμήθειας κινητήρων στην Andretti, ο Famin δήλωσε ότι συμφωνεί με άλλες ομάδες ότι η είσοδος της αμερικανικής ομάδας στην F1 θα πρέπει να εγκριθεί μόνο εάν μπορεί να προσφέρει αποδεδειγμένα οφέλη.

Ο Famin δήλωσε: «Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των 11 ομάδων, αν πραγματικά προσφέρει προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση στο σύνολό της και στην F1 γενικότερα. Αυτό που δεν θέλουμε είναι μια 11η ομάδα να αποδυναμώνει την αξία των περιουσιακών μας στοιχείων στο Πρωτάθλημα. Φυσικά, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είμαστε αντίθετοι σε αυτό».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!