F1: Με κινητήρες Renault η Andretti Cadillac

O CEO της Alpine, Laurent Rossi, επιβεβαίωσε ότι η Renault διατηρεί συμφωνία με την Andretti Cadillac για να της προμηθεύσει μονάδες ισχύος, εφόσον η αμερικανική ομάδα γίνει αποδεκτή και καταφέρει να προσχωρήσει στο grid της Formula 1.

F1: Με κινητήρες Renault η Andretti Cadillac

O CEO της Alpine, Laurent Rossi, επιβεβαίωσε ότι η Renault διατηρεί συμφωνία με την Andretti Cadillac για να της προμηθεύσει μονάδες ισχύος, εφόσον η αμερικανική ομάδα γίνει αποδεκτή και καταφέρει να προσχωρήσει στο grid της Formula 1.

Αν η Andretti Cadillac καταφέρει να λάβει έγκριση για να εισέλθει στη Formula 1, θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Renault, όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Alpine, Laurent Rossi, στη χθεσινή παρουσίαση του φετινού μονοθεσίου της γαλλικής ομάδας, της A523.

H FIA ξεκίνησε επίσημα τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψήφιες νέες ομάδες που θέλουν να εισέλθουν στην F1 το 2025, 2026 ή το 2027. Σήμερα (17 Φεβρουαρίου) λήγει η προθεσμία εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος, ενώ στις 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία υποβολής της ολοκληρωμένης αίτησης. Η FIA αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της έως τις 30 Ιουνίου.

Η Andretti Global και η General Motors ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι θα συνεργαστούν στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη Formula 1 με μια νέα αμιγώς αμερικανική ομάδα, που θα χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα της Cadillac (θυγατρική της GM) και πιθανότατα θα διαθέτει τουλάχιστον έναν οδηγό από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Laurent Rossi δήλωσε εχθές στο Λονδίνο: «Συμφωνήσαμε ότι αν πάρουν την άδεια για να αγωνιστούν στη Formula 1, τότε θα τους παρέχουμε ένα κινητήριο σύνολο. Αλλά είναι στο χέρι τους να δείξουν ότι μπορούν να ενταχθούν στο Πρωτάθλημα της Formula 1 και για αυτό πρέπει να περάσουν από ελέγχους, τη διαδικασία που υπάρχει, όπου υποβάλλουν αίτηση για να δείξουν ότι προσφέρουν αξία στην F1 και στις ομάδες γενικότερα».

«Εξαρτάται από αυτούς να το αποδείξουν και από άλλους να το αξιολογήσουν. Αν εισέλθουν, θα είμαστε ευτυχείς να συνεργαστούμε μαζί τους. Αν δεν το κάνουν, αυτό σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές δεν λειτούργησε». Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem υποστηρίζει τις προσπάθειες της Andretti Cadillac, οι οποίες όμως συναντούν αντίσταση από τις υπόλοιπες ομάδες και τη διοίκηση της Formula 1.

Η Alpine είναι η μοναδική ομάδα του grid της F1 που χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος Renault, ωστόσο ο Laurent Rossi δήλωσε ότι δεν χρειάζεται δεύτερη ομάδα: «Είναι καλό να έχουμε (2η ομάδα), αλλά δεν είναι απαραίτητο. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια δεύτερη ομάδα, επειδή συγκεντρώνεις περισσότερα δεδομένα με τέσσερα μονοθέσια από ό,τι με δύο. Αλλά είναι και ένα βαρίδι για την ομάδα σου, οπότε πρέπει να είσαι πολύ καλά δομημένος. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό πριν από δύο χρόνια».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!