F1-GP Κατάρ: Ο Carlos Sainz δε θα εκκινήσει τον αγώνα

Μία διαρροή καυσίμου στη Ferrari του Carlos Sainz δεν θα επιτρέψει στον Ισπανό να εκκινήσει το GP Κατάρ της Formula 1.

F1-GP Κατάρ: Ο Carlos Sainz δε θα εκκινήσει τον αγώνα

Μία διαρροή καυσίμου στη Ferrari του Carlos Sainz δεν θα επιτρέψει στον Ισπανό να εκκινήσει το GP Κατάρ της Formula 1.

H Ferrari επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο Carlos Sainz δεν θα αγωνιστεί στο Grand Prix Κατάρ της Formula 1. Η ιταλική ομάδα διέγνωσε διαρροή καυσίμου στο μονοθέσιο του Ισπανού κατά τις προετοιμασίες για τους αναγνωριστικούς γύρους πριν από τον αγώνα. Ο Sainz βρισκόταν στη 12η θέση της σειράς εκκίνησης.

Οι μηχανικοί της Scuderia εργάζονταν πυρετωδώς επάνω στο μονοθέσιο του Ισπανού, για να προλάβουν να το προετοιμάσουν για τον αγώνα, αλλά έπειτα από ένα στάδιο εγκατέλειψαν τις προσπάθειες, καθώς δεν κατάφεραν να επιλύσουν το πρόβλημα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ferrari, μόλις μία ώρα πριν από την εκκίνηση του αγώνα, ανέφερε: «Λόγω προβλήματος στο σύστημα τροφοδοσίας του μονοθεσίου του, ο Carlos δεν θα λάβει μέρος στο GP Κατάρ». Συνεπώς, μόνο 19 μονοθέσια θα εκκινήσουν τον αγώνα, με το Sergio Perez να εκκινεί από το pit lane.

Επίσης, οι ομάδες αντιμετωπίζουν έναν πονοκέφαλο με το όριο 18 γύρων για τα ελαστικά που έχει τεθεί για λόγους ασφαλείας, έπειτα από τα περιστατικά αποκόλλησης των πλευρικών τοιχωμάτων τους από το επάνω μέρος της γόμας και των ιμάντων του σκελετού.

Η Pirelli έχει εκδώσει έναν πίνακα στον οποίο αναγράφεται πόσοι γύροι απομένουν στα μεταχειρισμένα σετ ελαστικών για όλους τους οδηγούς και αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες θα γνωρίζουν το περιθώριο γύρων των αντιπάλων τους ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του Grand Prix.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!