Αγωνιστική επιστροφή στο WEC εξετάζει ο Sebastian Vettel

Ο τετράκις Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, φαίνεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής το 2024, με την ομάδα της Jota και πιθανούς team-mate τους Jenson Button και Robert Kubica.

Αγωνιστική επιστροφή στο WEC εξετάζει ο Sebastian Vettel

Ο τετράκις Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, φαίνεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής το 2024, με την ομάδα της Jota και πιθανούς team-mate τους Jenson Button και Robert Kubica.

O 36χρονος Γερμανός Sebastian Vettel, 4 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, στο τέλος της περυσινής χρονιάς αποφάσισε πέρυσι να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Ο Vettel δεν βιάστηκε φέτος να βρει κάποια αγωνιστική δραστηριότητα, ωστόσο φαίνεται ότι η βρετανική ομάδα της Jota, που συμμετέχει στην κατηγορία Hypercar του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) με το πρωτότυπο της Porsche, την 963, του έκανε επίσημη πρόταση για τη σεζόν του 2024.

Μάλιστα, ο Vettel θα μπορούσε να αποτελέσει μέλος ενός πληρώματος με πρώην αστέρες της Formula 1, καθώς με τη Jota φαίνεται ότι συνομιλούν επίσης o Βρετανός Jenson Button (Πρωταθλητής F1 το 2009) και ο Πολωνός Robert Kubica. Φέτος, ο Vettel έχει κάνει εμφανίσεις στο Goodwood, οδηγώντας δύο παλιά μονοθέσια που του ανήκουν (μία Williams-Renault FW14B του 1992, με την οποία κατέκτησε τον τίτλο ο Nigel Mansell και μία McLaren-Ford MP4/8, την οποία οδηγούσε το 1993 ο Ayrton Senna), χρησιμοποιώντας βιώσιμα καύσιμα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Επίσης, οδήγησε μία Red Bull RB7 (με την οποία είχε στεφθεί Πρωταθλητής στην F1 το 2011) στο Nordschleife του Nurburgring. Επιπλέον, ο Vettel ήταν παρών στο paddock του GP Ιαπωνίας, ως μέρος της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας του, βάφοντας τα kerb της 2ης στροφής της Suzuka κίτρινα-μαύρα (στα χρώματα της μέλισσας) και εγκατέστησε 11 μελίσσια εκεί.

Η απόφαση να επιστρέψει σε αγωνιστικό πρόγραμμα θα είναι ένα μεγάλο βήμα για τον Vettel και φυσικά μέρος του προγράμματος του WEC είναι και ο θρυλικός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans. O Vettel δήλωσε στο Auto Motor und Sport: «Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Αλλά έχω το θέμα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Έχω ακόμα χρόνο να αποφασίσω. Αν κάποια στιγμή καταλήξω στο συμπέρασμα ότι δεν λειτουργεί για μένα χωρίς αγώνες, τότε θα οδηγήσω ξανά».

Ο Vettel ενδέχεται να γίνει στη Jota team-mate του 38χρονου Robert Kubica, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας της κατηγορίας LMP2 με την ομάδα της WRT, έχοντας κατακτήσει νίκες φέτος στο Spa-Francorchmaps και το Fuji με τους Rui Andrade και Louis Deletraz. Επίσης, ένα πρόγραμμα Hypercar ψάχνει να βρει και ο 43χρονος Jenson Button, ο οποίος συμμετείχε φέτος στις 24 Ώρες του Le Mans με το αυτοκίνητο NASCAR στην κατηγορία πειραματικών αυτοκινήτων Garage 56 με την ομάδα της Hendrick Motorsport.

WEC - Hertz Team Jota (Fuji 2023)

H Jota αναμένεται να διεξάγει ένα τεστ με πιθανούς οδηγούς στην Ισπανία στις αρχές Οκτωβρίου, και υπάρχει πιθανότητα να συμμετάσχει σε αυτό ο Vettel, οδηγώντας ένα πρωτότυπο LMP2. Φέτος, η Jota, που έχει εξασφαλίσει ως σπόνσορα τη Hertz, συμμετέχει στην κατηγορία Hypercar με τους Antonio Felix da Costa, Yifei Ye και Will Stevens, καθώς και στην κατηγορία LMP2 με τους Pietro Fittipaldi, Oliver Rasmussen και David Heinemeier Hansson.

Επίσης, όπως έχουμε αναφέρει, σε συνομιλίες με την Alpine για ένα πρόγραμμα στο WEC βρίσκεται και ο Mick Schumacher, ο οποίος θα μπορούσε να συνδυάσει τις αγωνιστικές του δραστηριότητες με το ρόλο του εφεδρικού οδηγού στη Mercedes στην F1. Παράλληλα, η Alpine φαίνεται ότι προσέγγισε και τον Βραζιλιάνο Felipe Drugovich, εφεδρικό οδηγό της Aston Martin στην F1 και περυσινό Πρωταθλητή της Formula 2.

Φημολογείται επίσης ότι ο πρώην οδηγός της AlphaTauri, Nyck de Vries θα αντικαταστήσει τον Jose Maria Lopez στην ομάδα της Toyota Gazoo Racing, ενώ ο Βέλγος Πρωταθλητής της Formula E (το 2022), Stoffel Vandoorne, θα προσχωρήσει στην Peugeot, αντικαθιστώντας τον Gustavo Menezes. Εντωμεταξύ, ο 9 φορές Πρωταθλητής του MotoGP, Valentino Rossi, ενδέχεται να γίνει εργοστασιακός οδηγός της BMW στην κατηγορία LMGT3.

Τέλος, ο Ταϊλανδός οδηγός της Williams στη Formula 1, Alex Albon, θέλει να κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες αντοχής, συμμετέχοντας τον προσεχή Ιανουάριο στις 24 Ώρες της Daytona του αμερικανικού Πρωταθλήματος αντοχής IMSA, πίσω από το τιμόνι του LMDh πρωτότυπου της Acura/Honda που διαχειρίζεται η ομάδα της Wayne Taylor Racing. O επικεφαλής της ομάδας της Williams, James Vowles, δήλωσε για το ενδεχόμενο: «Τίποτα δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Αλλά δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση σε μια τέτοια συμμετοχή».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!