H Alpine προσέγγισε τον Mick Schumacher για το WEC

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο γερμανικό Τύπο, η Alpine προσέγγισε τον εφεδρικό οδηγό της Mercedes στη Formula 1, Mick Schumacher, για την πιθανότητα να προσχωρήσει στο πρόγραμμα WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) της γαλλικής ομάδας.

H Alpine προσέγγισε τον Mick Schumacher για το WEC

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο γερμανικό Τύπο, η Alpine προσέγγισε τον εφεδρικό οδηγό της Mercedes στη Formula 1, Mick Schumacher, για την πιθανότητα να προσχωρήσει στο πρόγραμμα WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) της γαλλικής ομάδας.

Ο Mick Schumacher, γιος του 7 φορές Πρωταθλητή της Formula 1, Michael Schumacher, που διατελεί χρέη εφεδρικού οδηγού στην ομάδα της Mercedes φέτος, έπειτα από δύο αγωνιστικές σεζόν με τη Haas, δύσκολα θα βρει ένα αγωνιστικό cockpit στο grid του 2024. Η μοναδική του ελπίδα είναι το δεύτερο cockpit της Williams, καθώς η Sauber (Alfa Romeo) αποφάσισε να διατηρήσει τους ίδιους οδηγούς και του χρόνου. Ωστόσο, οι πιθανότητες να βρεθεί στη Williams ο 24χρονος Γερμανός είναι αρκετά μικρές.

O Schumacher δήλωσε ότι θα εξετάσει τις εναλλακτικές επιλογές του, και σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, η Alpine προσέγγισε τη μάνατζερ του Schumacher, Sabine Kehm, για την πιθανότητα να προσχωρήσει στο πρόγραμμα της γαλλικής ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, το WEC. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Alpine, Bruno Famin, προσκάλεσε το Schumacher σε ένα τεστ δοκιμών με το πρωτότυπο LMDh A424 που προετοιμάζει η γαλλική ομάδα για την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο, ο Schumacher είναι ακόμα επικεντρωμένος στην προσπάθεια να επιστρέψει σε ένα αγωνιστικό cockpit της Formula 1, δηλώνοντας ότι «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Όσο δεν έχουν καταληφθεί όλες οι θέσεις, δεν έχει τελειώσει». Η εναλλακτική λύση είναι να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά ως εφεδρικός οδηγός της Mercedes (όπου δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες να οδηγήσει το μονοθέσιο, πέραν από κάποια ιδιωτικά τεστ για λογαριασμό της Pirelli), και να αγωνιστεί σε κάποια άλλη κατηγορία.

Ο Schumacher θεωρεί σημαντικό να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση: «Ιδανικά, θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά το συντομότερο δυνατό. Φέτος, πήρα την απόφαση να μην αγωνιστώ, επειδή ήθελα να επικεντρωθώ 100% στη Formula 1. Αλλά ναι, νομίζω ότι ιδανικά θα αγωνιστώ ξανά του χρόνου». Οπότε, θα μπορούσε θεωρητικά να συνδυάσει τα καθήκοντά του στη Mercedes με ένα αγωνιστικό πρόγραμμα στο WEC.

O Schumacher δήλωσε για την προσέγγιση της Alpine στο paddock του GP Σιγκαπούρης: «Πάντα υπάρχουν φήμες. Μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που πρέπει πρώτα να αξιολογήσεις και να κατανοήσεις. Δεν θέλω να πω περισσότερα για αυτό αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να κλείσω το κεφάλαιο Formula 1 σύντομα. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου οδηγοί επέστρεψαν μετά από 3 ή 4 χρόνια. Τώρα, ψυχολογικά, δεν είναι εύκολη περίοδος για μένα. Αλλά προχωράω για να αγωνιστώ και να προσπαθήσω πραγματικά. Αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα».

WEC - Alpine A424 Test Le Castellet 2023

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!