F1: Ο Lance Stroll δεν θα αγωνιστεί στη Σιγκαπούρη

Έπειτα από το σφοδρό ατύχημα που είχε ο Lance Stroll στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Σιγκαπούρης, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα της Κυριακής.

F1: Ο Lance Stroll δεν θα αγωνιστεί στη Σιγκαπούρη

Έπειτα από το σφοδρό ατύχημα που είχε ο Lance Stroll στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Σιγκαπούρης, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα της Κυριακής.

Έπειτα από το σφοδρό ατύχημα που είχε στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Σιγκαπούρης, ο Lance Stroll δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα της Κυριακής, καθώς αισθάνεται ακόμα τις επιπτώσεις της πρόσκρουσης. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης, ο Stroll πίεζε σκληρά στις τελευταίες στροφές, καθώς έβλεπε ότι η επίδοσή του δεν ήταν ανταγωνιστική.

Ο Καναδός οδηγός της Aston Martin πάτησε άτσαλα στο kerb εξόδου της προτελευταίας στροφής, το μονοθέσιο αποσταθεροποιήθηκε, ο ίδιος πήγε να το διορθώσει και το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει στις μπαριέρες με ταχύτητα περίπου 200 χλμ./ώρα. Ο Stroll βγήκε μόνος του από το κατεστραμμένο μονοθέσιο και επισκέφθηκε προληπτικά το ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι καλά και του έδωσαν την έκκριση να αγωνιστεί την Κυριακή.

Ωστόσο, ο Καναδός νιώθει ακόμα τις συνέπειες του ατυχήματος και έτσι, αποφάσισε μαζί με την ομάδα του να επικεντρωθεί στην πλήρη ανάρρωσή του για το GP Ιαπωνίας, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα της Suzuka.

Λίγες ώρες πριν από το Grand Prix, η Aston Martin εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Μετά το ατύχημα του Lance στις κατατακτήριες δοκιμές κατά τη διάρκεια του Grand Prix Σιγκαπούρης, ο Lance και η Aston Martin συμφώνησαν από κοινού ότι δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα απόψε. Η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επισκευάσει το μονοθέσιο σήμερα, και όπως είναι λογικό, ο Lance πονάει ακόμα έπειτα από μια τόσο σφοδρή πρόσκρουση. Η εστίαση του Lance μετατοπίζεται τώρα στην πλήρη ανάρρωσή του ενόψει του Grand Prix Ιαπωνίας».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Aston Martin, Mike Krack, δήλωσε: «Ολόκληρη η ομάδα είναι ανακουφισμένη που ο Lance κατάφερε να βγει από το μονοθέσιο μετά το χθεσινό ατύχημα. Ωστόσο, εξακολουθεί να αισθάνεται τις συνέπειες ενός ατυχήματος με τόσο σφοδρή πρόσκρουση. Προτεραιότητά μας τώρα είναι να αναρρώσει πλήρως και γρήγορα. Μαζί αποφασίσαμε ότι θα μείνει εκτός του αποψινού αγώνα και αντ’ αυτού θα επικεντρωθεί πλήρως στην επιστροφή του στο cockpit για το Grand Prix Ιαπωνίας το επόμενο Σαββατοκύριακο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!