F1-GP Σιγκαπούρης: Πληθώρα αναβαθμίσεων για McLaren και AlphaTauri

Με μεγάλα πακέτα αεροδυναμικών αναβαθμίσεων θα αγωνιστούν στη Σιγκαπούρη McLaren και AlphaTauri, ενώ και η Alpine έχει φέρει αρκετά νέα πράγματα στο δικό της μονοθέσιο.

F1-GP Σιγκαπούρης: Πληθώρα αναβαθμίσεων για McLaren και AlphaTauri

Με μεγάλα πακέτα αεροδυναμικών αναβαθμίσεων θα αγωνιστούν στη Σιγκαπούρη McLaren και AlphaTauri, ενώ και η Alpine έχει φέρει αρκετά νέα πράγματα στο δικό της μονοθέσιο.

Στο GP Σιγκαπούρης αυτού του Σαββατοκύριακου, οι κορυφαίες ομάδες δεν παρουσίασαν παρά μικρές τροποποιήσεις στα μονοθέσιά τους, αλλά η McLaren έχει καταφθάσει με ένα μεγάλο πακέτο αεροδυναμικών βελτιώσεων, όπως έχει κάνει και η AlphaTauri με τα πολύ λεπτά και ξεχωριστά καλύμματα ψυγείων που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην πίστα της Marina Bay. H Alpine επίσης έχει φέρει αρκετά μεγάλες αλλαγές για την Α523.

Μικρές τροποποιήσεις παρουσίασε η Red Bull στα άκρα του δαπέδου της RB19 και στην πίσω αεροτομή, με ένα ορατό κόψιμο μεταξύ του flap και τον πλευρικών τοιχωμάτων. Η Mercedes έχει τροποποιήσει τη μορφή του flap της εμπρός αεροτομής, ενώ η Ferrari διαμορφώσει εκ νέου τους αεραγωγούς των εμπρός φρένων. Η Aston Martin τροποποίησε τα πτερύγια στο εσωτερικό των πίσω τροχών.

Μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων παρουσίασε η McLaren στη Σιγκαπούρη, το οποίο όμως θα είναι διαθέσιμο μόνο στο μονοθέσιο του Lando Norris. Παρουσιάζει διαφορετικά πλευρικά τοιχώματα εμπρός αεροτομής και καινούργιες εισαγωγές αέρα ψυγείων. Υπάρχει καινούργιο δάπεδο με αναθεωρημένα στοιχεία εμπρός, πίσω και στα άκρα του με διαφορετικό σχήμα διαχύτη. Το κάλυμμα των ψυγείων έχει ένα μεγάλο αυλάκι στο επάνω μέρος του, ενώ αυτό του κινητήρα έχει διαφορετικό σχεδιασμό και υπάρχει καινούργια πίσω αεροτομή με τροποποιημένα πλευρικά τοιχώματα και κατώτερα πτερύγια. Το halo έχει δεχθεί νέα αεροδυναμικά στοιχεία, και έχουν ανασχεδιαστεί τα αεροδυναμικά καλύμματα των ψαλιδιών της πίσω ανάρτησης και οι αεραγωγοί φρένων του πίσω άξονα.

Αρκετά σημαντικές αναβαθμίσεις έχει παρουσιάσει η Alpine, η οποία έχει τοποθετήσει μεταλλικά στοιχεία στην εμπρός αεροτομή της, πιθανότατα για να συμμορφώνεται με την τεχνική υπόδειξη TD018. H γαλλική ομάδα παρουσίασε καινούργιες εισαγωγές αέρα για τα ψυγεία, τοποθετημένες πιο ψηλά, σε συνδυασμό με νέα διαμόρφωση καθρεπτών και ανασχεδίασε τις διατρήσεις στο επάνω μέρος των καλυμμάτων των ψυγείων και του κινητήρα. Επίσης, τα κάτω πτερύγια της πίσω αεροτομής έχουν τροποποιηθεί.

Πολύ μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων παρουσίασε και η AlphaTauri. H πιο ορατή αλλαγή είναι τα εντελώς ανασχεδιασμένα και πολύ λεπτά καλύμματα ψυγείων (με διαφορετική, πιο λεπτή εισαγωγή και εμφανή καθοδική πορεία προς τα πίσω – downwash), που συνδυάζονται με νέο κάλυμμα κινητήρα και δάπεδο. Το τελευταίο είναι εντελώς καινούργιο, καθώς έχει ανασχεδιαστεί το βασικό του σώμα, τα πλαϊνά και ο διαχύτης. Περαιτέρω αναβαθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο σχεδιασμό των καθρεπτών, τα αεροδυναμικά καλύμματα των ψαλιδιών της πίσω ανάρτησης και αεραγωγούς φρένων πίσω άξονα.

Η Williams έχει τροποποιήσει τη μορφή του flap της εμπρός αεροτομής για την πίστα της Marina Bay, ενώ η Alfa Romeo έχει παρουσιάσει ένα καινούργιο δάπεδο, με ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος και διαχύτη, αναβαθμισμένη εμπρός αεροτομή και αεραγωγούς πίσω φρένων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!