F1: Η AlphaTauri θα αλλάξει όνομα το 2024

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε ότι η AlphaTauri θα αλλάξει ονομασία την επόμενη χρονιά, ως της γενικής αναδιάρθρωσης που πραγματοποιείται εντός της μικρής ιταλικής ομάδας.

F1: Η AlphaTauri θα αλλάξει όνομα το 2024

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε ότι η AlphaTauri θα αλλάξει ονομασία την επόμενη χρονιά, ως της γενικής αναδιάρθρωσης που πραγματοποιείται εντός της μικρής ιταλικής ομάδας.

Η Red Bull αγόρασε την ομάδα της Minardi στο τέλος του 2005, με σκοπό να δίνει την ευκαιρία στους οδηγούς του προγράμματος νέων της αυστριακής εταιρείας να προετοιμαστούν στο περιβάλλον της Formula 1 και αν είναι αρκετά ικανοί να περάσουν στη μεγάλη ομάδα. Από το 2006 έως το 2019, η μικρή ομάδα ονομαζόταν Toro Rosso, που είναι μετάφραση του Red Bull στα Ιταλικά, αλλά δεν προωθούσε κάποιο προϊόν. Από το 2020 μέχρι σήμερα, η ιταλική ομάδα έχει υιοθετήσει το όνομα της εταιρείας ενδυμάτων της Red Bull, AlphaTauri.

Ωστόσο, ο 80χρονος αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Kleine Zeitung ότι η θυγατρική ομάδα δεν θα ονομάζεται AlphaTauri το 2024, ως μέρος των αλλαγών που πραγματοποιούνται στον οργανισμό της. Γνωρίζουμε ήδη ότι η ομάδα που βασίζεται στη Faenza της Ιταλίας και έχει το αεροδυναμικό της τμήμα στο Bicester της Αγγλίας, θα αλλάξει διεύθυνση του χρόνου, με τον νυν αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari, Laurent Mekies να αναλαμβάνει επικεφαλής της και τον πρώην γραμματέας μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIAPeter Bayer να γίνεται CEO της.

Παράλληλα, η ιταλική ομάδα θα χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα εξαρτήματα για το μονοθέσιό της που θα προέρχονται από τη Red Bull και θα περιορίσει την ελευθερία κινήσεων του τεχνικού της τμήματος, καθώς φαίνεται ότι αυτή η οδός, που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια, δεν φαίνεται να είναι αποδοτική ούτε οικονομικά, αλλά ούτε όσον αφορά τα αποτελέσματα.

Ο Helmut Marko δήλωσε για το μέλλον της ιταλικής ομάδας: «Η AlphaTauri θα έχει δύο νέους ηγέτες, τον Laurent Mekies και τον Peter Bayer, από το 2024. Θα υπάρξουν νέοι χορηγοί και ένα νέο όνομα. Ο προσανατολισμός είναι ξεκάθαρος: με βάση την Red Bull, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι κανονισμοί. Η αυτονομία σχεδιασμού ήταν ο λάθος δρόμος».

Παράλληλα, δεν είναι εξασφαλισμένο το μέλλον των δύο οδηγών της AlphaTauri, αν και ο Marko είναι ευχαριστημένος από την απόδοση του Yuki Tsunoda: «Βασικά, ο Yuki έχει μια πολύ καλή σεζόν με ατυχή αποτελέσματα και κάποιες ποινές, αλλά η απόδοσή του είναι καλή». Σχετικά με τον πρωτοεμφανιζόμενο στη Formula 1 team-mate του Ιάπωνα, Nyck de Vries, ο Marko δεν ήταν το ίδιο θετικός: «Σχετικά με αυτόν δεν είμαστε ικανοποιημένοι, το εξετάζουμε και αυτό».

Ο Marko αποκάλυψε επίσης ότι ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δεν ήταν πεπεισμένος για την πρόσληψη του 28χρονου Πρωταθλητή της Formula E, Nyck de Vries. Όπως αποκάλυψε ο 80χρονος Αυστριακός, ο Horner διαφωνεί μαζί του ορισμένες φορές όσον αφορά την επιλογή οδηγών και το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν η περίπτωση του Ολλανδού Nyck de Vries, που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Pierre Gasly στην AlphaTauri.

O Marko δήλωσε: «Επρόκειτο για την AlphaTauri, αλλά καθώς είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, θα έλεγα ότι τουλάχιστον λαμβάνουμε γνώμες. (Ο Horner) δεν ήταν τόσο μεγάλος θαυμαστής του Nyck de Vries και προς το παρόν φαίνεται ότι έχει δίκιο». Ο Marko ανέφερε επίσης ότι ο νυν επικεφαλής της AlphaTauri, Franz Tost, ο οποίος θα αποχωρήσει από το πόστο του στο τέλος της χρονιάς, πίεσε για να αποκτήσει τον Mick Schumacher, του οποίου όμως οι δεσμοί με τη Ferrari θεωρήθηκαν ως αποτρεπτικός παράγοντας.

Η Red Bull διαθέτει στις τάξεις της τον Daniel Ricciardo, ο οποίος έπειτα από την απογοητευτική του πορεία με τη McLaren, που οδήγησε στην πρόωρη λύση του συμβολαίου του, θα προσπαθήσει να βρει το δρόμο της επιστροφής προς το grid της Formula 1 το 2024 και μία πιθανή λύση θα μπορούσε να είναι η AlphaTauri. O 34χρονος Αυστραλός έχει ήδη κατασκευάσει κάθισμα για το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας, γεγονός που -θεωρητικά- θα του επέτρεπε να οδηγήσει το μονοθέσιο ανά πάσα στιγμή, εφόσον του ζητηθεί.

Η Red Bull έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τις ικανότητες του Ricciardo πίσω από το τιμόνι -τουλάχιστον σε ψηφιακό περιβάλλον- στον προσομοιωτή της ομάδας στο Milton Keynes, και να κρίνει αν θεωρεί ότι ο Αυστραλός αποτελεί καλή λύση. Τον τελευταίο καιρό, οι φήμες ότι ο Ricciardo ενδέχεται να αντικαταστήσει τον de Vries δεν φαίνεται να κοπάζουν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!