F1: Ο Charles Leclerc ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Ferrari;

Στον ιταλικό Τύπο φημολογείται ότι ο Charles Leclerc υπέγραψε ήδη ανανέωση του συμβολαίου του με τη Ferrari πέραν του 2024, που λήγει το ισχύον.

F1: Ο Charles Leclerc ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Ferrari;

Στον ιταλικό Τύπο φημολογείται ότι ο Charles Leclerc υπέγραψε ήδη ανανέωση του συμβολαίου του με τη Ferrari πέραν του 2024, που λήγει το ισχύον.

Όπως συμβαίνει πάντοτε στην καλοκαιρινή περίοδο ανάπαυλας της Formula 1, η «silly season», μία περίοδος με έντονες εικασίες (καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική ειδησεογραφία) όσον αφορά μεταγραφές οδηγών έχει ήδη ξεκινήσει. Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Frederic Vasseur έχει δηλώσει ότι αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα η διαπραγμάτευση νέων συμβολαίων με τους οδηγούς της Scuderia, καθώς οι συμφωνίες και των δύο λήγουν στο τέλος του 2024.

Ωστόσο, στον ιταλικό Τύπο, αναφέρεται ότι ο Charles Leclerc έχει ήδη υπογράψει ανανέωση του συμβολαίου του με τη Ferrari. Το δημοσίευμα του Funoanalisitecnica αναφέρει ότι η καινούργια συμφωνία έχει διάρκεια 2 ετών με επιλογή ανανέωσης για 3 περαιτέρω χρόνια και θα ενεργοποιηθεί από το 2025.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αποτελεί σαφή πρόθεση της Ferrari να ποντάρει για το μέλλον στο Leclerc, κάτι που αναφέρεται ότι ο Carlos Sainz έχει παρατηρήσει αυτό και πιέζει από την πλευρά του να εξασφαλίσει και αυτός το μέλλον του στη Scuderia. Φήμες συνδέουν το όνομα του Ισπανού τόσο με την Audi, όσο και με την Alpine στο μέλλον.

Στο στόχαστρο πολλών ομάδων αναμένεται να βρεθεί και ο Lando Norris μετά τη λήξη του δικού του συμβολαίου με τη McLaren στο τέλος του 2025. Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, εθεάθη να συνομιλεί με τον μάνατζερ του Lando Norris, Mark Berryman στα paddock του Silverstone την Κυριακή του GP Μ. Βρετανίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Βρετανός Joe Saward, ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι ο Lando Norris έχει ήδη υπογράψει κάποιου είδους προσύμφωνο με τη Ferrari, αν και ο ίδιος ο δημοσιογράφος δεν υπογράφει ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η θέση του Sergio Perez στη Red Bull, έπειτα από τις απογοητευτικές εμφανίσεις του στους προηγούμενους αγώνες και την άφιξη του Daniel Ricciardo στην AlphaTauri. Ο Helmut Marko τόνισε ότι το συμβόλαιο του Perez με τη Red Bull ισχύει έως το τέλος του 2024 και υπονόησε ότι οι όροι του δεν επιτρέπουν την υποβίβαση του Μεξικανού στην AlphaTauri.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!