F1: Ο Daniel Ricciardo στη θέση του Nyck de Vries;

Εντείνονται οι φήμες που θέλουν τον Daniel Ricciardo να αντικαθιστά τον Nyck de Vries στο δεύτερο μονοθέσιο της AlphaTauri έπειτα από το καλοκαιρινό διάλειμμα της Formula 1, καθώς η μέχρι στιγμής πορεία του πρωτοεμφανιζόμενου Ολλανδού δεν είναι εντυπωσιακή.

F1: Ο Daniel Ricciardo στη θέση του Nyck de Vries;

Εντείνονται οι φήμες που θέλουν τον Daniel Ricciardo να αντικαθιστά τον Nyck de Vries στο δεύτερο μονοθέσιο της AlphaTauri έπειτα από το καλοκαιρινό διάλειμμα της Formula 1, καθώς η μέχρι στιγμής πορεία του πρωτοεμφανιζόμενου Ολλανδού δεν είναι εντυπωσιακή.

Ο 28χρονος Nyck de Vries ενδέχεται να μην έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Grand Prix της πατρίδας του, που θα διεξαχθεί αμέσως μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα της Formula 1, στα τέλη Αυγούστου στο Zandvoort. O Ralf Schumacher, σχολιαστής πλέον του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού που μεταδίδει τα Grand Prix της Formula 1, δήλωσε σίγουρος ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί η απόφαση να αντικατασταθεί ο de Vries από τον Daniel Ricciardo.

Σήμερα, ο 34χρονος Αυστραλός οδηγεί για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο σύγχρονο μονοθέσιο της Formula 1 (και συγκεκριμένα της Red Bull), στο τεστ δοκιμών της Pirelli στο Silverstone, με ελαστικά που προορίζονται για το 2024. Το εν λόγω τεστ είναι πολύ σημαντικό, καθώς είναι το τελευταίο πριν από την τελική απόφαση για το αν τα η Formula 1 θα απαγορεύσει τις ηλεκτρικές κουβέρτες προθέρμανσης των ελαστικών από την επόμενη χρονιά, με αρκετούς οδηγούς -και ομάδες- να είναι εναντίον αυτής της αλλαγής, η οποία στοχεύει στη μείωση του κόστους και της κατανάλωσης ενέργειας στα Grand Prix.

Η Red Bull είχε δώσει διορία στο Nyck de Vries να βελτιώσει τις επιδόσεις του έως το καλοκαιρινό διάλειμμα, έπειτα από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα στην πρώτη του πλήρη(;) σεζόν στη Formula 1. Παρότι ο 28χρονος Ολλανδός πρώην Πρωταθλητής της Formula E έχει πλησιάσει σε απόδοση τον team-mate του, Yuki Tsunoda, δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβει στους επόμενους δύο αγώνες να κάνει αρκετά για να πείσει τη Red Bull να τον διατηρήσει στην ομάδα της AlphaTauri.

Ο Daniel Ricciardo έχει δηλώσει ότι θα δεχόταν μία θέση στην AlphaTauri, εφόσον αυτή οδηγούσε σε επιστροφή του στην πρώτη ομάδα της Red Bull. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν ο Ricciardo βρίσκεται σε θέση να έχει τέτοιες απαιτήσεις δεδομένου του τρόπου με τον οποίο διακόπηκε πρόωρα η πορεία του στη Formula 1 έπειτα από την απογοητευτική του θητεία στη McLaren.

Ο Ricciardo δήλωσε στον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό SiriusXM για το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον de Vries στην AlphaTauri: «Ποτέ δεν ξέρεις. Παραμένω έτοιμος. Κάθισα στον καναπέ για δύο μήνες τα Χριστούγεννα, αλλά από τότε επανήλθα στην προπόνηση και το απολαμβάνω. Αφήνω τα πράγματα να συμβούν και έχω την πεποίθηση ότι θα επιστρέψω στο grid κάποια στιγμή. Προφανώς δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό, αλλά έχω την πεποίθηση ότι θα ξανασυμβεί κάποια μέρα».

Θετικά λόγια από τον Verstappen

Από την πλευρά του, ο Max Verstappen έπλεξε το εγκώμιο του Ricciardo: «Κάνει καλή δουλειά στον προσομοιωτή. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με εκπλήσσει. Φυσικά, πέρασε δύσκολα χρόνια στη McLaren, αλλά δεν χάνεις το ταλέντο σου. Και, φυσικά, έχει επίσης μεγάλη εμπειρία. Νομίζω επίσης ότι απλά αισθάνεται πολύ άνετα μαζί μας αυτή τη στιγμή. Το λέει ο ίδιος και ότι έκανε ένα μικρό βήμα πίσω για να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του. Τελικά, απλά αισθάνεται σαν στο σπίτι του στην ομάδα μας».

Σε ερώτηση για την απογοητευτική απόδοση του Sergio Perez, που δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών στα τελευταία πέντε Grand Prix με το καλύτερο μονοθέσιο του grid, ο Verstappen απηύθυνε τους δημοσιογράφους στον αγωνιστικό σύμβουλο της Red Bull, Helmut Marko και τον επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, αλλά δήλωσε αυτό: «Φυσικά παλεύουμε και για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Αλλά νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω μόνος μου αυτή τη στιγμή», καθώς έχει συγκεντρώσει μόνος του 52 βαθμούς περισσότερους από τη Mercedes, τη 2η ομάδα στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.

O Marko δήλωσε για τον Perez: «Έχει κάποιες αδυναμίες, αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αν το ένα μονοθέσιο παίρνει την pole και το άλλο δεν μπορεί να προκριθεί από το Q1. Δεν υπάρχει κανείς διαθέσιμος που να μπορεί να τον αντικαταστήσει. Αποδίδει καλά στους αγώνες, σε αντίθεση με τον Nyck de Vries».

O Horner από την πλευρά του, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει o Ricciardo τον Perez στη Red Bull του χρόνου, απάντησε: «Δεν είναι κάτι που σχεδιάζουμε, αυτό είναι σίγουρο. Ήταν σωστό να του δώσουμε την ευκαιρία φέτος να παραμείνει στην ομάδα και να τον κρατήσουμε κοντά στο άθλημα. Νομίζω ότι θα ήταν απώλεια για το άθλημα να τον δούμε να εξαφανίζεται. Δεν αναγνώριζα τον Daniel τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε με ενδιαφέρει πολύ να δω τη δουλειά που θα κάνει την Τρίτη» (στο τεστ της Pirelli).

Εναλλακτικές λύσεις

Οπότε η Red Bull θα εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να αξιολογήσει τις δυνατότητες του Ricciardo. Άλλωστε, ο Αυστραλός δεν είναι η μοναδική λύση που υπάρχει στο ραντάρ της αν αποφασίσει να αντικαταστήσει το Nyck de Vries. Υπάρχει και ο 21 ετών Νεοζηλανδός Liam Lawson, ο οποίος αγωνίζεται φέτος για τον τίτλο στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Super Formula, τον κορυφαίο θεσμό μονοθεσίων της Ασίας, από το οποίο είχε περάσει και ο Pierre Gasly πριν μεταβεί στην F1.

Επίσης, αναφέρεται ότι η Red Bull έχει εκφράσει ενδιαφέρον και για τον 26χρονο Ισπανό Alex Palou, Πρωταθλητή του IndyCar το 2021 και επικεφαλής της βαθμολογίας του φετινού Πρωταθλήματος (με 4 νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες), ο οποίος είναι και εφεδρικός οδηγός της McLaren. Οι φήμες λένε ότι η AlphaTauri θα μπορούσε να προσφέρει στον Palou ένα εκ των δύο cockpit της από το GP Σιγκαπούρης (15-17) Σεπτεμβρίου και μετά, που θα έχει ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν του Πρωταθλήματος IndyCar.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Helmut Marko εθεάθη την Κυριακή στο paddock του Silverstone, λίγο πριν από την εκκίνηση του GP Μ. Βρετανίας, να συνομιλεί με το μάνατζερ του Lando Norris, Mark Berryman, o οποίος εκπροσωπεί τον 23χρονο Βρετανό οδηγό από την εποχή που αγωνιζόταν στα καρτ. O Marko δήλωσε: «Ο Lando έχει συμβόλαιο με τη McLaren μέχρι το 2025, αλλά είναι μακράν ο καλύτερος από τους νεότερους οδηγούς. Με τον νεανικό του χαρακτήρα, θα ταίριαζε απόλυτα στη Red Bull». Ο Marko αποκάλυψε ότι είχε κάνει «εντατικές συζητήσεις» με τον Norris στο παρελθόν και προσέθεσε: «Δεν είναι επίσης μυστικό ότι αυτός και ο Max είναι καλοί φίλοι».

Με καλά λόγια εκφράστηκε ο Marko και για τον πρώην οδηγό της Red Bull, Alex Albon, ο οποίος έχει γίνει ο ηγέτης της ομάδας της Williams: «Νομίζω ότι ο Alex κάνει εξαιρετική δουλειά. Η Williams είναι πλέον ένα γρήγορο μονοθέσιο και σε συνδυασμό με τον Albon είναι πραγματικά ικανή για το Q3. Δυστυχώς, είναι δεσμευμένος με τη Williams μέχρι το τέλος του 2025».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!