F1: LKY SUNZ λέγεται η νέα υποψήφια ασιατική ομάδα

Μία νέα ομάδα με έδρα την Ασία συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εισέλθουν στη Formula 1 στο μέλλον, εντός της παρατεταμένης έως τις 15 Μαΐου προθεσμίας που όρισε η FIA.

F1: LKY SUNZ λέγεται η νέα υποψήφια ασιατική ομάδα

Μία νέα ομάδα με έδρα την Ασία συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εισέλθουν στη Formula 1 στο μέλλον, εντός της παρατεταμένης έως τις 15 Μαΐου προθεσμίας που όρισε η FIA.

H FIA έχει παρατείνει έως τις 15 Μαΐου την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις υποψήφιες ομάδες που έχουν την πρόθεση να εισέλθουν στη Formula 1 εντός του διαστήματος 2025-2027. Με την ονομασία LKY SUNZ, η υποψήφια ομάδα στοχεύει να είναι μια «νεανική» ομάδα και να αποτελέσει «διασπαστή» του αθλήματος. Αναφέρει ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του αθλητικού fund Legends Advocates Sports Group (που εδρεύει στις ΗΠΑ), καθώς και ιδιωτών και επιχειρήσεων από την Ασία.

Το όνομα της ομάδας είναι εμπνευσμένο από την καταγωγή της, με το LKY να είναι η συντομογραφία του Lucky (τυχερός), που αποτελεί νεύμα στην ασιατική κληρονομιά της. Το SUNZ αντιπροσωπεύει τον ανατέλλοντα ήλιο. Το σχέδιο της LKY SUNZ είναι να κατασκευάζει και να συναρμολογεί τα μονοθέσιά της στην Ευρώπη, αλλά στοχεύει να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα εγκαταστάσεων με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη Νοτιοανατολική Ασία έως το 2025-2026.

Ένα γνώριμο όνομα εμφανίζεται στη διάρθρωση της ομάδας, αυτό του συνιδρυτή της, Benjamin Durand, του ανθρώπου που διαχειριζόταν την SMP Racing του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Boris Rotenberg στο WEC από το 2013 έως το 2016, ο οποίος είχε επίσης συνδεθεί στο παρελθόν με την προσπάθεια της Panthera Team Asia F1. Οι συνεργάτες του Durand, ο πρόεδρος και συνιδρυτής της LKY SUNZ, Paul Fleming, και ο εμπορικός διευθυντής Andrew Pyrah συμμετείχαν επίσης στο εγχείρημα της Panthera.

Ο Durand δήλωσε ότι η προσέγγιση της ομάδας είναι να συνδυάσει τη «νεανική κουλτούρα και τους αγώνες» που θα αναστατώσουν το άθλημα, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές συμμερίζονται αυτό το όραμα: «Η δημοτικότητα του αθλήματος έχει αυξηθεί εκθετικά και κάθε σημερινός ενδιαφερόμενος στο άθλημα είναι υπεύθυνος για αυτό, αλλά η δική μας κατευθυντήρια αρχή είναι να φέρουμε κάτι διαφορετικό στο άθλημα για να προσελκύσουμε νέο κοινό».

«Όντας η μόνη ομάδα που δραστηριοποιείται εκτός των παραδοσιακών διαδρόμων της F1 και αναπτύσσοντας ειδικά προγράμματα για την προσέλκυση ταλέντων από λιγότερο εκπροσωπούμενες κοινότητες, μπορούμε να φέρουμε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, που δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη στη Formula 1».

«Στόχος μας είναι φυσικά να είμαστε ανταγωνιστικοί στην πίστα, αλλά δεσμευόμαστε επίσης να διασκεδάζουμε τους οπαδούς και εκτός αυτής. Για να υποστηρίξουμε τα σχέδιά μας, έχουμε ήδη προσλάβει μια εντυπωσιακή ομάδα στελεχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ειδικών της μουσικής και της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, και δημιουργών που θα βοηθήσουν να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα».

Άλλες υποψήφιες ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εισέλθουν στη Formula 1 μεταξύ 2025-2027 είναι η ομάδα του Michael Andretti με την -εμπορική περισσότερο από ό,τι τεχνική- υποστήριξη της Cadillac, θυγατρικής μάρκας της General Motors, η ομάδα Formula 2 και 3 Hitech και η Formula Equal του ιδρυτή της BAR, Craig Pollock, με επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία.

F1 - GP Αζερμπαϊτζάν 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!