F1 – Max Verstappen: Η Imola το σημείο-καμπή της σεζόν

O Max Verstappen πιστεύει ότι ο αγώνας της Imola, ήταν το σημείο-καμπή για την ομάδα της Red Bull στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1, έπειτα από το οποίο ανέκαμψε για να κατακτήσει αμφότερους τους τίτλους.

F1 – Max Verstappen: Η Imola το σημείο-καμπή της σεζόν

O Max Verstappen πιστεύει ότι ο αγώνας της Imola, ήταν το σημείο-καμπή για την ομάδα της Red Bull στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1, έπειτα από το οποίο ανέκαμψε για να κατακτήσει αμφότερους τους τίτλους.

Ο Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, πιστεύει ότι ο αγώνας της Imola, ο 4ος γύρος του φετινού Πρωταθλήματος, ήταν το σημείο στο οποίο η Red Bull αντέστρεψε το κακό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, με δύο εγκαταλείψεις στους τρεις πρώτους αγώνες για τον Ολλανδό.

Η Red Bull είχε φέρει σε εκείνο τον αγώνα αναβαθμίσεις εξοικονόμησης βάρους, οι οποίες επέτρεψαν στην αυστριακή ομάδα να αλλάξει την κατανομή βαρών και το κέντρο αεροδυναμικών πιέσεων της RB18, για να διαμορφώσει τη συμπεριφορά της περισσότερο προς τις προτιμήσεις του Max Verstappen, με πιο ισχυρό εμπρός μέρος.

Ο Verstappen δήλωσε: «Είχαμε ένα αρκετά άσχημο ξεκίνημα στη χρονιάς, οπότε εκείνη τη στιγμή πίστευα ότι δεν θα μπορούσαμε να παλέψουμε πραγματικά για το Πρωτάθλημα, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα αντιστράφηκαν πολύ γρήγορα και επίσης από έξω, το μονοθέσιο έγινε ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Ήταν μια τρελή χρονιά για εμάς όσον αφορά τις νίκες. Ξέρετε, ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστο και κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ στην αρχή της χρονιάς».

Σε ερώτηση ποιο ήταν το σημείο-καμπή για τη φετινή σεζόν, ο Verstappen απάντησε: «Το Σαββατοκύριακο στην Imola ήταν πολύ καλό, είχαμε ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο. Και μετά, φυσικά, η διαφορά μειωνόταν σιγά-σιγά. Αυτό είναι συνήθως πάντα ένα καλό σημάδι, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε να αντέξουμε άλλες εγκαταλείψεις».

Max Verstappen - Red Bull, Imola 2022

«Φυσικά, η διαφορά τώρα είναι πολύ μεγάλη, οπότε θα μπορούσαμε να είχαμε εγκαταλείψεις. Aλλά εκείνη τη στιγμή, μετά από δύο εγκαταλείψεις τόσο νωρίς στη χρονιά, το αντιστρέψαμε πολύ γρήγορα. Νομίζω ότι για εμάς, ως ομάδα, η Imola ήταν ένα πολύ σημαντικό Σαββατοκύριακο, για να έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα».

Στο GP Σάο Πάολο, ο Verstappen έχει την ευκαιρία να επεκτείνει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ περισσότερων νικών εντός μίας σεζόν, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για 15η φορά μέσα στο 2022. Ο ίδιος δήλωσε: «Ναι, φυσικά και νομίζω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες. Το μονοθέσιο είναι γρήγορο και νομίζω ότι αυτή η πίστα θα είναι καλή για εμάς. Έτσι είμαι ενθουσιασμένος και φυσικά θα προσπαθήσω να κερδίσω».

Όσον αφορά την ποινή μείωσης κατά 10% του χρόνου μελέτης στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD που δέχθηκε η Red Bull για τους επόμενους 12 μήνες, λόγω της υπέρβασης του budget cap το 2021, ο Verstappen δήλωσε: «Θα μας επηρεάσει, αλλά δεν ξέρω ακόμα πόσο. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα και οι άνθρωποι που έχουμε, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως επιπλέον κίνητρο για να προσπαθήσουν να τα πάνε ακόμα καλύτερα».

«Ξέρω, βέβαια, ότι πάντα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο, νομίζω ότι έχουμε ήδη πολλές σπουδαίες ιδέες για το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς. Ελπίζω ότι αυτό θα είναι αρκετό».

 

F1 - Max Verstappen (Red Bull), Imola 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!