F1: Τρεις αγώνες στις ΗΠΑ δεν είναι αρκετοί

Ο επικεφαλής της ομάδας της Haas, Günther Steiner, δήλωσε ότι ακόμα και τρία Grand Prix στις ΗΠΑ δεν είναι αρκετά για τη Formula 1.

F1: Τρεις αγώνες στις ΗΠΑ δεν είναι αρκετοί

Ο επικεφαλής της ομάδας της Haas, Günther Steiner, δήλωσε ότι ακόμα και τρία Grand Prix στις ΗΠΑ δεν είναι αρκετά για τη Formula 1.

Φέτος είναι η πρώτη φορά από το 1984 που η Formula 1 θα διεξάγει δύο Grand Prix στις ΗΠΑ, με την προσθήκη του Μαϊάμι, πέραν του αγώνα στο Austin. Του χρόνου, που θα προστεθεί το GP Λας Βέγκας, η Αμερική θα έχει τρεις αγώνες στο Πρωτάθλημα, για πρώτη φορά από το 1982. Η μοναδική άλλη χώρα που έχει φιλοξενήσει τρία Grand Prix μέσα σε μία σεζόν ήταν η Ιταλία το 2020, λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

H δημοτικότητα της Formula 1 έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, χάρη και στη σειρά «Drive to Survive» του Netflix, η οποία έχει προσελκύσει καινούργιο κοινό. Ωστόσο, ο Günther Steiner, επικεφαλής της Haas, της μοναδικής αμερικανικής ομάδας στο grid της Formula 1, πιστεύει ότι υπάρχει χώρος για περισσότερους αγώνες στις ΗΠΑ.

Ο Steiner δήλωσε: «Θα έλεγα ότι το Circuit of the Americas είναι για σκληροπυρηνικούς οπαδούς. Είναι στο Πρωτάθλημα εδώ και 10 χρόνια πλέον, και αρέσει σε όλους να πηγαίνουν εκεί, είναι μια σπουδαία πίστα, διοργάνωση και πόλη. Το Μαϊάμι είναι Μαϊάμι, είχαμε πολύ κόσμο φέτος, περισσότερο από πολύ, και είναι άλλη μία σπουδαία διοργάνωση, αλλά ήταν εντελώς διαφορετικό, ήταν σαν ένα μεγάλο φεστιβάλ».

«Δεν ξέρω πως θα είναι το Λας Βέγκας, αλλά θα είναι και αυτό μεγάλο. Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη χώρα και το να έχουμε ακόμα και τρεις αγώνες, πιστεύω ότι δεν είναι αρκετό. Υπάρχει κάτι για όλους και νομίζω ότι κάθε διοργάνωση έχει κάτι το ιδιαίτερο. Δύο από αυτές έχουν κάνει καλή δουλειά και είμαι σίγουρος ότι και το Λας Βέγκας θα κάνει καλή δουλειά».

To Circuit of the Americas γιορτάζει φέτος τη δεκαετή επέτειο από τη δημιουργία του, με το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να αποτελεί το 10ο GP ΗΠΑ που θα διεξαχθεί εκεί. Ο Steiner απέδωσε τα εύσημα στον πρόεδρο της πίστας, Bobby Epstein, για τη δουλειά που έχει κάνει με την F1 τα τελευταία χρόνια.

O Steiner δήλωσε: «Όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το GP ΗΠΑ στο Austin, ήταν κάτι εντελώς καινούργιο. Η Formula 1 δεν είχε έρθει στις ΗΠΑ για πολύ καιρό, και υπήρχαν πολλοί αρνητές που έλεγαν ότι δεν θα λειτουργούσε. Χάρη στον Bobby Epstein, ο οποίος συνέχισε να πιέζει, είναι πλέον ένα από τα αγαπημένα GP των οπαδών μετά από 10 χρόνια».

«Είναι δύσκολο να το σκεφτεί κανείς τη Formula 1 χωρίς το Austin, έχει γίνει κλασικό. Έχει προσφέρει πολλά στους οπαδούς, καθώς μπορούν να πάνε σε μία σπουδαία διοργάνωση. Φέτος, με 400.000 αναμενόμενους θεατές αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο, είναι σπουδαίο που αγωνιζόμαστε στις ΗΠΑ».

Η Haas ανακοίνωσε ότι από το 2023 θα έχει καινούργιο βασικό σπόνσορα, την αμερικανική εταιρεία πληρωμών MoneyGram, με την οποία υπέγραψε πολυετή συμφωνία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!