F1: Η Ferrari θα χρειαστεί αναβαθμίσεις για να πιέσει τη Red Bull

Ο Ισπανός Carlos Sainz, οδηγός της Ferrari στη Formula 1, δήλωσε ότι θα είναι δύσκολο για τη Scuderia να ανταγωνιστεί τη Red Bull πριν καταφθάσουν οι πρώτες σημαντικές αναβαθμίσεις για το ιταλικό μονοθέσιο.

F1: Η Ferrari θα χρειαστεί αναβαθμίσεις για να πιέσει τη Red Bull

Ο Ισπανός Carlos Sainz, οδηγός της Ferrari στη Formula 1, δήλωσε ότι θα είναι δύσκολο για τη Scuderia να ανταγωνιστεί τη Red Bull πριν καταφθάσουν οι πρώτες σημαντικές αναβαθμίσεις για το ιταλικό μονοθέσιο.

Αφότου η Ferrari σημείωσε το «1-2» στο GP Αυστραλίας της Formula 1, με τον Carlos Sainz νικητή, παρότι ανάρρωνε ακόμα από την επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδούς απόφυσης, οι προσδοκίες από την ιταλική ομάδα για τη φετινή σεζόν έχουν αυξηθεί. Στους τρεις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής φέτος, η Ferrari ήταν ξεκάθαρη 2η δύναμη σε όλες τις πίστες.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Max Verstappen με το σύστημα πέδησης της Red Bull στους αρχικούς γύρους του GP Αυστραλίας δεν μας επέτρεψε να δούμε το ρυθμό που θα είχε τη δυνατότητα να ακολουθήσει ο Ολλανδός σε σύγκριση με το Sainz στο Albert Park. Ωστόσο, ο Ισπανός οδηγός προειδοποίησε ότι θα είναι δύσκολο για τη Ferrari να ανταγωνιστεί τη Red Bull, μέχρι να παρουσιάσει ένα πακέτο αρκετά μεγάλων αναβαθμίσεων για να καλύψει τη διαφορά που τις χωρίζει.

Ορισμένα ιταλικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Ferrari θα επισπεύσει κάποιες τροποποιήσεις στη διαμόρφωση του δαπέδου της SF-24 για το GP Ιαπωνίας που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Scuderia, Frederic Vasseur, δήλωσε ότι η ομάδα δεν πρόκειται να παρουσιάσει αναβαθμίσεις στη Suzuka.

Οι επόμενοι δύο αγώνες (GP Κίνας και GP Μαϊάμι), δεν προσφέρονται για την παρουσίαση σημαντικών αναβαθμίσεων, διότι έχουν σπριντ, και κατά συνέπεια μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, αντί για τρεις. Συνεπώς, το GP Εμίλια Ρομάνια στην Imola είναι ο πρώτος φετινός αγώνας στον οποίο περιμένουμε να δούμε πραγματικά μεγάλες αναβαθμίσεις στα μονοθέσια, με τη Red Bull να προετοιμάζει επίσης ένα αντίστοιχο πακέτο.

Αναφερόμενος στο GP Αυστραλίας, ο Carlos Sainz δήλωσε: «Το μονοθέσιό μας δούλεψε πολύ καλά εκείνο το Σαββατοκύριακο. Αλλά θα είναι δύσκολο να το διατηρήσουμε εκεί ψηλά σε κάθε πίστα μέχρι να φέρουμε αναβαθμίσεις για να καλύψουμε τη διαφορά που είδαμε στο Μπαχρέιν και την Jeddah».

«Θα υπάρχουν πίστες στις οποίες θα είμαστε δυνατοί, όπως είδαμε πέρυσι. Φαίνεται ότι φέτος, ο ρυθμός αγώνα που έχουμε είναι ακόμα καλύτερος σε αυτές τις πίστες που είμαστε πιο δυνατοί. Μαζί με ένα καλό πρόγραμμα εξέλιξης, ελπίζω ότι θα μπορούμε να προκαλούμε τη Red Bull πιο συχνά».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!