F1: Ο Carlos Sainz θα αξιολογήσει την κατάστασή του στο FP1 του GP Αυστραλίας

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari στη Formula 1, Carlos Sainz, θα συμμετάσχει στο FP1 του GP Αυστραλίας και θα κρίνει αν έχει αναρρώσει αρκετά από την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας για να αγωνιστεί.

F1: Ο Carlos Sainz θα αξιολογήσει την κατάστασή του στο FP1 του GP Αυστραλίας

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari στη Formula 1, Carlos Sainz, θα συμμετάσχει στο FP1 του GP Αυστραλίας και θα κρίνει αν έχει αναρρώσει αρκετά από την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας για να αγωνιστεί.

Ο Carlos Sainz, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδούς απόφυσης την Παρασκευή του αγωνιστικού τριημέρου του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας της Formula 1, θα επιστρέψει στη δράση μόλις 14 ημέρες αργότερα, οδηγώντας το μονοθέσιο της Ferrari στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του GP Αυστραλίας αύριο.

Ο Ισπανός παραδέχεται ότι δεν έχει αναρρώσει πλήρως ακόμα. Δεν έχει προπονηθεί και δεν έχει χρησιμοποιήσει τον προσομοιωτή της Ferrari από την εγχείρησή του. Έχουν γίνει τροποποιήσεις στις ζώνες ασφαλείας του μονοθεσίου της Ferrari, με προσθήκη μαλακού υλικού κάτω από τον ιμάντα που βρίσκεται στην περιοχή της τομής, για να τον κάνει να νιώσει πιο άνετα.

Ο Sainz θα αξιολογήσει την κατάστασή του στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές και αν νιώσει ότι δεν έχει αναρρώσει επαρκώς, δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος που θα το παραδεχθεί. Ο 18χρονος Βρετανός εφεδρικός οδηγός της Ferrari, Oliver Bearman, που αντικατέστησε τον Ισπανό στην Jeddah, βρίσκεται σε αναμονή, σε περίπτωση που χρειαστεί να αγωνιστεί ξανά.

Ο Sainz δήλωσε: «Πρώτα από όλα, όπως με βλέπω να κινούμαι και με τις ασκήσεις που κάνω στο γυμναστήριο, μου λέει ότι είμαι σε αρκετά καλή φόρμα για να μπω στο μονοθέσιο αύριο και να προσπαθήσω. Αλλά προφανώς, δεν είμαι βλάκας, και αν δεν αισθάνομαι καλά αύριο, θα είμαι ο πρώτος που θα σηκώσει το χέρι του και θα πω ότι χρειάζομαι άλλες δύο εβδομάδες έως τον επόμενο αγώνα».

«Αυτό, μαζί με τη FIA, είναι το σχέδιο που έχουμε αυτή τη στιγμή. Θα κάνουμε άλλον έναν έλεγχο με τη FIA αύριο, και παρακολουθούν την πρόοδό μου». Κάθε οδηγός που συμμετέχει σε αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, θα πρέπει να περάσει ένα τεστ, στο οποίο πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να εξέλθει από το cockpit του μονοθεσίου σε λιγότερο από 7 δλ., για λόγους ασφαλείας.

F1 - Carlos Sainz (Ferrari), GP Αυστραλίας 2024

O Ισπανός συνέχισε: «Είμαι ο πρώτος που δε θέλει να πονέσει, να υποφέρει ή να το κάνει χειρότερα. Θα είμαι πολύ ξεκάθαρος με το πώς νιώθω. Κάθε μέρα αισθάνομαι καλύτερα. Τώρα, κάθε 24ωρο κάνω μεγάλη πρόοδο. Είναι αλήθεια ότι η πρώτη εβδομάδα ήταν δύσκολη, με πολύ χρόνο στο κρεβάτι, αναρρώνοντας. Και τότε βλέπεις τα πράγματα λίγο πιο σκοτεινά. Αλλά τη δεύτερη εβδομάδα, η ανάρρωση επιταχύνεται πολύ και άρχισα να αισθάνομαι πολύ καλύτερα».

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να μπω στο μονοθέσιο αύριο και να τα πάω καλά. Προφανώς, είχαμε συνθέσει ένα πολύ καλό σχέδιο ανάρρωσης από την πρώτη ημέρα που επέστρεψα σπίτι μου για να προετοιμαστώ για αυτό τον αγώνα και θα μπω στο μονοθέσιο για να δω πώς θα νιώθω. Αλλά είμαι θετικός για αυτό».

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πως θα νιώσω. Έως ότου βάλεις τον εαυτό σου σε ένα μονοθέσιο F1 και νιώσεις τα φορτία, είναι αδύνατο να ξέρεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα είμαι πολύ καλύτερα από χθες, και χθες ήμουν πολύ καλύτερα από ό,τι προχθές. Οπότε με αυτή την πρόοδο, είμαι πολύ ενθαρρυμένος και θετικός. Και μετά θα δω πώς νιώθω, όπως είπα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!