F1: O Carlos Sainz θα αντικατασταθεί από τον Oliver Bearman στο GP Σαουδικής Αραβίας

O Ισπανός οδηγός της Ferrari στη Formula 1, Carlos Sainz, δε θα λάβει μέρος στο GP Σαουδικής Αραβίας, λόγω σκωληκοειδίτιδας και θα τον αντικαταστήσει ο 18χρονος Βρετανός Oliver Bearman, που αγωνίζεται στη Formula 2.

F1: O Carlos Sainz θα αντικατασταθεί από τον Oliver Bearman στο GP Σαουδικής Αραβίας

O Ισπανός οδηγός της Ferrari στη Formula 1, Carlos Sainz, δε θα λάβει μέρος στο GP Σαουδικής Αραβίας, λόγω σκωληκοειδίτιδας και θα τον αντικαταστήσει ο 18χρονος Βρετανός Oliver Bearman, που αγωνίζεται στη Formula 2.

O Ισπανός οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, δεν αισθανόταν καλά από την Τετάρτη του GP Σαουδικής Αραβίας, δεύτερο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1 και αποχώρησε από την πίστα και τις συνεντεύξεις που είχε προγραμματισμένες για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του και να αναρρώσει. Ο Sainz συμμετείχε στις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές, αλλά ήταν πολύ χλωμός και ήταν εμφανές ότι και πάλι δεν αισθανόταν καλά.

Σήμερα, η ομάδα της Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Sainz θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί η σκωληκοειδής απόφυσή του. Συνεπώς, τον Ισπανό θα αντικαταστήσει στο cockpit της δεύτερης Ferrari o μόλις 18 χρονών Βρετανός εφεδρικός οδηγός της ιταλικής ομάδας, Oliver Bearman.

O Bearman αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Formula 2 με την ομάδα της Prema και είχε κατακτήσει την pole position για τον αγώνα Feature στη Jeddah, αλλά δε θα συνεχίσει με τις υποχρεώσεις του εκεί και θα πλαισιώσει το Charles Leclerc για τις υπόλοιπες διαδικασίες του αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1, κάνοντας το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

O Bearman έκανε το ντεμπούτο του στην πίστα πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της F1 (μία Ferrari του 2021) μόλις τον περασμένο Οκτώβριο και στη συνέχεια συμμετείχε σε δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών στα GP Μεξικού και Άμπου Ντάμπι πέρυσι με την ομάδα της Haas, καθώς και στο τεστ νεαρών οδηγών μετά το τέλος της σεζόν στη Yas Marina, και εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του.

Αποτελεί μέλος της Ακαδημίας νεαρών οδηγών της Ferrari από το 2022, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο την προηγούμενη χρονιά στο Γερμανικό και το Ιταλικό Πρωτάθλημα Formula 4. Το 2022 ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα της Formula 3 στην 3η θέση της βαθμολογίας με την ομάδα της Prema, με την οποία έκανε πέρυσι το βήμα στη Formula 2, για να ολοκληρώσει τη σεζόν στην 6η θέση της τελικής βαθμολογίας.

Δε θα υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για το 18χρονο Βρετανό, που δεν έχει οδηγήσει καν το φετινό μονοθέσιο της Ferrari, παρά μόνο στον προσομοιωτή. Στα τέλη Ιανουαρίου, είχε οδηγήσει το μονοθέσιο του 2022 της Ferrari στις δοκιμές ελαστικών της Pirelli στην πίστα της Βαρκελώνης.

O Oliver Bearman (που θα χρησιμοποιήσει τον αριθμό 38 στο GP Σαουδικής Αραβίας) θα γίνει ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της Ferrari στη Formula 1, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε από το GP Ιταλίας του 1961 ο 19χρονος τότε Ricardo Rodriguez, και θα γίνει ο πρώτος οδηγός που θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1 από τον Ιταλό Arturo Merzario στο GP Μ. Βρετανίας του 1972. Θα είναι ο πρώτος Βρετανός οδηγός της Ferrari από το 1999 και τον Ιρλανδό Eddie Irvine.

Η τελευταία φορά που είχαμε έκτακτη αντικατάσταση οδηγού λόγω σκωληκοειδίτιδας, ήταν στο GP Ιταλίας του 2022, όπου ο Nyck de Vries αντικατέστησε τον Alex Albon στο cockpit της Williams. Πέρυσι, ο Νεοζηλανδός Liam Lawson αντικατέστησε τον Daniel Ricciardo στην AlphaTauri στο GP Ολλανδίας, έπειτα από ατύχημα του Αυστραλού στο οποίο υπέστη κάταγμα στο μετακάρπιο οστό του αριστερού χεριού του.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!